Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Svetom misom i polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti u Prelogu
Studio VIPRO

DAN NEOVISNOSTI U PRELOGU

FOTO Svetom misom i polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti u Prelogu

Dan neovisnosti u Prelogu obilježen je svetom misom u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika Domovinskom ratu

Predstavnici Grada Preloga, predvođeni gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom, predstavnici Međimurske županije, predstavnici braniteljskih udruga s područja Preloga, obilježili su, u utorak, 8. listopada Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Svetom misom i polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti u Prelogu Fotogalerija

Dan neovisnosti, praznik je koji obilježava 8. listopada 1991. godine, dan je kad je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ. Sabor je tada utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Dan neovisnosti u Prelogu obilježen je svetom misom u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika Domovinskom ratu u Prelogu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!