Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu obilježeni Dani kruha i zahvale: Sladak miris širio se gradom
Korina Ban

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO U Prelogu obilježeni Dani kruha i zahvale: Sladak miris širio se gradom

Sunčano subotnje prijepodne u Prelogu izmamilo je brojne građane i posjetitelje na Dane kruha i zahvale.

Sunčano subotnje prijepodne, 5. listopada, u centar Preloga izmamilo je brojne građane i posjetitelje tradicionalne manifestacije ‘Dani kruha i zahvale’ koja je u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga održana u sklopu 24. Tjedna župnog Caritasa.

Cilj same manifestacije bio je pokazati bogatstvo tradicije i baštine, a to je i ove godine realizirano degustacijom kruha, kolača te bogatom paletom jesenskih plodova zemlje na Trgu Slobode, gdje su program manifestacije obogatili brojni izlagači iz Preloga i okolice te učenici Osnovne i Srednje škole Prelog. 

Osim toga, u sklopu manifestacije Dani kruha i plodova zemlje šestu godinu u nizu održana je i manifestacija Kotlići u kojoj je sudjelovalo sedam vrijednih udruga: Udruga Laganini, NK Mladost Prelog, Hvidra Prelog, Nautički klub Labud Prelog, Lovačko društvo Prepelica, Udruga invalida Međimurske županije i Planinarsko društvo Prelog. Po završetku kuhanja, bogate porcije podijeljene su posjetiteljima manifestacije.

Dani kruha u Prelogu Fotogalerija

Također, ispred Doma Kulture održana je i likovna radionica u sklopu projekta Grada Preloga ‘Zlatne godine’, aktivnost ‘Hodanjem do zdravlja’ koja se u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije održala po užem centru Preloga te druga Oldtimer izložba auta i motora u organizaciji Oldtimer kluba Class Prelog.

Za dobar glazbeni ugođaj ritmičnom improvizacijskom glazbom pobrinuo se Dixie band iz Čakovca, a djeliće vesele atmosfere iz samog centra Preloga pogledajte u našoj fotogaleriji!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!