Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO I Prelog se uključio u mrežu gradova prijatelja ženskog poduzetništva
Studio VIPRO

Prelog - grad prijatelj ženskog poduzetništva

FOTO I Prelog se uključio u mrežu gradova prijatelja ženskog poduzetništva

Ženski poduzetnički centar kreirat će 12 besplatnih edukacija gdje će polaznice steći znanje i vještine kako voditi i pokrenuti posao te uspješno poslovati uz vlastitu tvrtku i obrt.

U ponedjeljak, 23. rujna, u prostorima Grada Preloga, održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljeno uključenje Grada Preloga u mrežu gradova prijatelja ženskog poduzetništva. Projekt, Grad – prijatelj ženskog poduzetništva, projekt je koji se u posljednih pet godina djelovanja Ženskog poduzetničkog centra provodio i provodi u 13 gradova Hrvatske te uz potporu tri županije.

Od ove jeseni premijerno projekt kreće i u Prelogu – novom gradu prijatelju ženskog poduzetništva. Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave: gradovi Vukovar, Nova Gradiška, Lipik, Pakrac, Daruvar, Sisak, Zaprešić, Petrinja, Zagreb, Jastrebarsko, Poreč i Prelog te Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija. Projekt je pomogao da je 1/3 sudionica i sudionika otvorilo svoje tvrtke, 2/3 uspješno pohađa besplatne edukacije Poduzetničke akademije, 1/2 njih ostvarilo je kroz projekt učinkovit networking te plasman svojih proizvoda i usluga. 1/5 polaznica i polaznika prije pohađanja edukacija željela je odustati od svojih poduzetničkih aktivnosti, ali su se nakon edukacija predomislili.Zadovoljstvo uključivanjem u ovaj projekt istaknuo je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić istaknula je da će u suradnji sa Gradom Prelogom u prvom poduzetničkom modelu edukacija kreirati 12 besplatnih edukacija gdje će polaznici steći znanje i vještine kako voditi i pokrenuti posao te uspješno poslovati uz vlastitu tvrtku i obrt.

Također, edukacije su namjenjene razvijanju prodajnih vještina, učenju kako lansirati proizvod i uslugu na tržište, kako kvalitetno komunicirati u svijetu poslovnih aktivnosti, a učiti će se osnove financijske kulture u poduzetništvu, trendove na tržištu. Konferenciji za novinare nazočila je i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ivana Trupina. Sve aktivnosti bit će predstavljene i na ovogodišnjem Gospodarskom forumu Grada Preloga, krajem mjeseca studenog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!