Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
LIJEPE GODINE Marija Marković, najstarija Preložanka, proslavila 102. rođendan
Grad Prelog

STIGLI ČESTITARI

LIJEPE GODINE Marija Marković, najstarija Preložanka, proslavila 102. rođendan

Do mirovine je bila omiljena nastavnica povijesti i zemljopisa u Osnovnoj školi Prelog. Ima sedmero unučadi i četrnaestero praunučadi

I ove je godine gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek čestitao rođendan najstarijoj stanovnici Preloga, Mariji Marković.

Stotinu i drugi rođendan, proslavila je gospođa Marković, u ponedjeljak 23. rujna. Uz gospođu Marković, čestitare, gradonačelnika Kolareka i Ivana Gradečaka iz Turističke zajednice Grada Preloga, dočekao je i njezin sin Darko.Marija Marković rođena je 23. rujna 1917. godine u Prelogu, u obitelji Pavčec. Za vrijeme Drugog svjetskog rata Mađari su je otjerali iz Preloga u Ludbreg, a nakon završetka Drugog svjetskog rata tri je godine učila djecu u Plaškom. Po povratku u Prelog do mirovine je bila omiljena nastavnica povijesti i zemljopisa u Osnovnoj školi Prelog.

Rođendanu bake i prabake, sigurno se veselilo i sedmero unučadi i četrnaestero praunučadi. Uz cvijeće, gradonačelnik Kolarek, u ime svih stanovnika Grada Preloga, donio je dobre želje u dom najstarije stanovnice Grada Preloga, za njezin stotinu i drugi rođendan. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!