Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu održano predavanje i otvorena izložba o bijeloj rodi
Studio VIPRO

PUTUJUĆA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

FOTO U Prelogu održano predavanje i otvorena izložba o bijeloj rodi

Izložbu je ukratko predstavio ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, održano je u srijedu, 18. rujna predavanje o bijeloj rodi, a ujedno je i otvorena putujuća izložba fotografija. Međimurje je dio Europe u kojem aktivno gnijezdi i gdje se razmnožava bijela roda (Ciconia ciconia). Kvaliteta ovdašnjih prirodnih i doprirodnih staništa omogućava dostupnost hrane u sezoni gniježđenja i podizanja mladih od ožujka do kolovoza, pa se rode već generacijama vraćaju u zavičaj između Mure i Drave. 

U Prelogu održano predavanje i otvorena izložba o bijeloj rodi Fotogalerija

Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda u suradnji s Općinom Kotoriba proglasila je 2019. godinom bijele rode. Kotoriba je mjesto u Međimurskoj županiji u kojoj se bilježi najviše aktivnih gnijezda s najviše mladunaca. U jednom gnijezdu prstenovano je čak pet mladunaca!

Gdje rode grade gnijezda, koliko su gnijezda teška, čine se hrane, koliko imaju kilograma i još mnogo sličnih informacija čuli smo (i naučili) kroz predavanje koje je održala Sara Janković iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode. Uz predavanje je organizirana putujuća izložba fotografija.

Međimurska priroda organizirala je natječaj na koji je pristiglo čak 58 fotografija, 23 fotografa i fotografkinja, a djelatnici Međimurske prirode za izložbu su odabrali 20 fotografija trinaestero autora. Izložbu je ukratko predstavio ravnatelj Međimurske prirode Siniša Golub. Izložba se može razgledati do 25. rujna.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!