PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA

ONI SU PONOS PRELOGA Prijem za Luku, Dorijana i Helenu, prvake Sportskih igara mladih

Luka Čonkaš i Dorijan Čavlek osvojili su zlatne medalje, dok je Helena Novak u finalnoj utrci osvojila četvrto mjesto

Grad Prelog već je nekoliko godina dio turneje Sportskih igara mladih. Najbolji iz Preloga u brojnim disciplinama stječu pravo nastupa na Državnoj završnici, a najbolji s te Državne završnice dio su Međunarodne završnice Sportskih igara mladih. Na ovogodišnjoj završnici u Splitu nastupilo je i troje natjecatelja koji su predstavljali Prelog. Postigli su sjajne rezultate. 

Tako su Luka Čonkaš i Dorijan Čavlek osvojili zlatne medalje, dok je Helena Novak  u finalnoj utrci osvojila četvrto mjesto. Sve to u atletskim utrkama na 60 metara. Na njihovim im je rezultatima čestitao gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) održalo se od 16. do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita.

Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvorilo je Split u središte sporta cijele regije, dok je više od tisuću sudionika međunarodne završnice Igara iz BiH, Hrvatske i Srbije, zajedno s mnogobrojnim sportašima, partnerima Igara i građanima Splita uživalo u svečanoj ceremoniji zatvaranja na splitskoj Rivi.

Grad Prelog će sigurno, istaknuo je gradonačelnik, i sljedeće godine biti dio turneje Sportskih igara mladih, a brojni mali sportaši sigurno jedva čekaju ovu priliku za natjecanje i druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije