Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Blagdan svetog Lovre obilježen u Cirkovljanu
Studio VIPRO

LOVREČE

FOTO Blagdan svetog Lovre obilježen u Cirkovljanu

„Svako mjesto ima svoje proštenje, jedino Cirkovljan ima Lovreče“, često u šali kažu stanovnici Cirkovljana

Blagdan svetog Lovre posebno je svečano proslavljen protekle subote u Cirkovljanu. Uz misna slavlja, brojna su bila i društvena događanja. „Svako mjesto ima svoje proštenje, jedino Cirkovljan ima Lovreče“, često u šali kažu stanovnici Cirkovljana.

Za tradicionalno druženje u centru Cirkovljana bili su ove godine zaduženi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan. Tradicionalnu „zabavu“ začinili su i članovi glazbenog sastava Komedija te stand up nastupom, novinar i televizijski voditelj Kristijan Kiki Petrović.

Blagdan svetog Lovre obilježen u Cirkovljanu Fotogalerija

Svoj su obol ovogodišnjem Lovreču dali i članovi Nogometnog kluba Naprijed, koji su u nekoliko dana izborili nastup u Prvoj međimurskoj ligi sljedeće sezone, pobjedama protiv ekipe iz Strahoninca te plasman u 3. kolo Kupa Međimurskog nogometnog saveza, pobjedom protiv Sloge iz Štrigove.

Mjesto Cirkovljan se spominje već u prvom popisu župa Zagrebačke biskupije 1334. godine, a kapela sv. Lovre je najstariji objekt srednjovjekovne arhitekture u preloškom kraju očuvan do danas. Jedinstvo i zajedništvo posebnost je koja oduvijek krasi mještane Cirkovljana, a to su pokazali i za ovogodišnje Lovreče.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!