Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu završio prvi Kazališni kamp 'Marinek', vodili ga Matko Buvač i Andro Damiš
Studio VIPRO

KAZALIŠNE RADIONICE ZA DJECU

FOTO U Prelogu završio prvi Kazališni kamp 'Marinek', vodili ga Matko Buvač i Andro Damiš

Kamp su vodili prvi međimurski magistri glume i lutkarstva Matko Buvač i Andro Damiš

Proteklih dana, popularnom Marinom kraj Preloga, orio je dječji žamor i smijeh. Naime, tamo se, od 29. srpnja do 2. kolovoza, održavao kazališni kamp „Marinek“, u organizaciji Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Kazališni kamp realiziran je u suradnji s Kontrast teatrom, čiji su osnivači prvi međimurski magistri glume i lutkarstva Matko Buvač i Andro Damiš te uz potporu Ministarstva kulture. 

U Prelogu završio prvi Kazališni kamp 'Marinek', vodili ga Matko Buvač i Andro Damiš Fotogalerija

Kazališne radionice bile su podijeljene u dva dijela, s obzirom na dob polaznika. “Lutkaonica” je radionica koja je okupila polaznike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a na kojoj su se polaznici pobliže upoznali sa svijetom lutkarstva kroz pregršt lutkarskih igara, izradili vlastite lutke (ručne i štapne) i postali dio lutkarske čarolije. „Igramo se basne“ je bila radionica koja je okupila polaznike od petog do osmog razreda osnovne škole.

Radionica se sastojala od raznih dramskih igara, improvizacija kroz koje su polaznici upoznali osnove glumačke igre, stvarajući uvid u svijet kazališta. Posljednji dan radionice dvadeset polaznika pred svojim obiteljima izveli su predstave koje su uvježbali tokom kampa. Kazališni kamp je završio podjelom diploma svim polaznicima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!