Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Obilježena godišnjica blagoslova kapelice sv. Huberta na Dravi kod Otoka
Studio VIPRO

podignuta 1997. godine

FOTO Obilježena godišnjica blagoslova kapelice sv. Huberta na Dravi kod Otoka

U nedjelju, 4. kolovoza euharistijskim slavljem, obilježena je godišnjica posvećenja kapele sv. Huberta, koja se nalazi u prekrasnom šumarku što nosi ime svetoga pape Ivana Pavla II, na Dravi kod Otoka, u župi svetog Jakoba u Prelogu.

Obilježena godišnjica blagoslova kapelice sv. Huberta na Dravi kod Otoka Fotogalerija

Misno je slavlje predvodio velečasni Antun Štefan, uz župnika, prečasnog Antuna Hoblaja, a uz brojne vjernike, misnom je slavlju nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Uz kanal novosagrađenih hidrocentrala na Dravi (HE Čakovec i HE Donja Dubrava) podignuta je 1997. godine kapela u čast sv. Hubertu. Kapelu je izgradio preloški poduzetnik Stjepan Hrešć zajedno sa svojim poslovnim partnerom Fridrichom Schertenleibom iz Altendorfa u Švicarskoj, a 8. kolovoza 1998. blagoslovio ju je varaždinski biskup Marko Culej.

U lijepo uređenom parku kraj kapele podignut je spomenik Priločancima koji su se, prelazeći rijeku u potrazi za vrbovim šibama, utopili u nabujaloj Dravi koja je tako postala grobnicom za 14 Priločanaca.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!