MEĐUNARODNI SUSRET ZBOROVA

USPJEŠNI U TUHELJU Brončana plaketa za Pjevački zbor Grada Preloga

Preloški zbor je predvođen dirigenticom profesoricom Jasminom Malek Križanec ostvario vrijedan rezultat

U Termama Tuhelj održana je proteklog vikenda, jubilarna, deseta Zlatna lipa. Međunarodni je to susret zborova koji je ove godine okupio njih 24, odnosno čak 650 pjevača iz Hrvatske i regije. Jedan od glavnih organizatora i idejni začetnik ovog lijepog pjevačkog druženja, voditelj zbora ‘Naša lipa’ Tuhelj, Armando Slaviček, rekao je kako je u deset godina preko osamdeset zborova nastupilo na ovom susretu. 

Zlatna lipa je prvih godina održana u tuheljskoj crkvi, a kasnije je tuheljska crkva postala premala pa je čitav događaj preseljen u Terme Tuhelj. Zlatna lipa Tuhlja krenula je skromno i spontano, a sada je prerasla u jedan veliki međunarodni festival prekrasnih glasova i prekrasnih ljudi.

I ove je godine na ovom prestižnom natjecanju nastupio i Pjevački zbor Grada Preloga. Zbor je imao čast pjevati i na otvorenju susreta gdje su predstavljali Republiku Hrvatsku. Zbor je, predvođen dirigenticom, profesoricom Jasminom Malek Križanec, ostvario i vrijedan rezultat u natjecateljskom dijelu.

Zahvaljujući skupljenim bodovima ocjenjivačkog žirija, Pjevački zbor Grada Preloga osvojio je brončanu plaketu jubilarne, desete Zlatne lipe u Tuhelju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije