nastup u novom vinodolskom

VELIKI USPJEH MLADIH GLAZBENIKA Zlatna plaketa Puhačkom orkestru Grada Preloga

Puhački orkestar Grada Preloga, sa svojim dirigentom, profesorom Igorom Hrustekom, osvojio je Zlatnu plaketu

Puhački orkestar Grada Preloga ostavio je sjajan dojam u Novom Vinodolskom gdje je održan 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a u dvodnevnom programu nastupilo je 16 orkestara s ukupno 650 glazbenika.

Puhački orkestar Grada Preloga, sa svojim dirigentom, profesorom Igorom Hrustekom, osvojio je Zlatnu plaketu u C kategoriji te potvrdio stalno napredovanje svojih mladih glazbenika. U natjecateljskom i revijalnom programu orkestri su se, osim u Novom Vinodolskom, predstavili i u Crikvenici i Selcu.

Na otvorenju Susreta nastupilo je svih 650 glazbenika koji su pod ravnanjem maestra Ivana Glibote izveli Beethovenovu ‘Odu radosti’ i ‘Novovinodolsku koračnicu’ Marka Poklepovića. Susrete puhača otvorio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić. Puhačke orkestre ocjenjivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisak i Miro Saje.

U izlučnim nastupima za izbor sudionika 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri sudjelovalo je 1750 glazbenika u 49 orkestara. Ovogodišnji 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizirao je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, novljanskog Centra za kulturu, Hrvatskog društva skladatelja, hotelijerske tvrtke Jadran d.d. Crikvenica te novljanske i crikveničke Turističke zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije