ZANIMLJIVE RADIONICE

Odrađene prve edukacije projekta ‘Za obitelj’

Na kraju radionica, odgojitelji su zaključili da su iste opravdale njihova očekivanja te uvelike doprinijele daljnjem svakodnevnom radu

Grad Prelog kao nositelj projekta “Za obitelj”, čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, proveo je prve edukacije u sklopu aktivnosti “Edukacije i programi osposobljavanja radi jačanja kapaciteta stručnjaka i kuharica”.

Aktivnost je zamišljena kako bi ojačala kompetencije odgojitelja u sferi njihova svakodnevnog rada s djecom. Edukacija je odrađena u prostorijama dječjeg vrtića Vesela loptica u Prelogu, u tri seta radionica, a teme su bile sljedeće: “Prepoznavanje potencijala”, “Procjene zrelosti” i Rad s roditeljima”.

Na svakoj od radionica sudjelovalo je po 16 odgojitelja, na nekim radionicama su se oni izmjenjivali, te je sveukupno na radionicama sudjelovalo njih 36. Na radionici “Rad s roditeljima” odgojitelji su naučili kako što kvalitetnije komunicirati s roditeljima, upoznati su s osnovnim konceptima ličnosti te komunikacijskim tehnikama, dobili su svoj profil ličnosti prema kojem su izradili plan komunikacije jedne od praktičnih situacija u vrtiću.

Cilj druge radionice pod nazivom “Prepoznavanje potencijala” bio je osvijestiti odgojitelje da kod svakog djeteta postoje potencijali za razvoj koji mogu odrediti daljnji smjer školovanja. Tijekom radionice odgojitelji su upoznati s konceptima temperamenta te ličnosti pojedinca, inteligencije, kognitivnih sposobnosti te darovitosti. U praktičnom dijelu radionice izradili su istraživanje identifikacije tipova ličnosti i potencijalne darovitosti djece s kojom rade, razmijenili su dosadašnja iskustva te naučili kako raditi s takvim potencijalima.

Cilj treće radionice pod nazivom “Procjene zrelosti” bio je pomoći odgojiteljima u procjeni zrelosti djece za polazak u osnovno-školski sustav. Trenutni sustav procjene zrelosti djece nažalost premalo uvažava mišljenje i iskustvo odgojitelja pri evaluaciji zrelosti djeteta te je ideja ove radionice bila upoznati odgojitelje s kanalima putem kojih mogu komunicirati svoje spoznaje o pojedinom djetetu i tako pridonijeti procjeni zrelosti. Na kraju radionica, odgojitelji su zaključili da su iste opravdale njihova očekivanja te uvelike doprinijele daljnjem svakodnevnom radu. 

Ovaj sadržaj isključiva je odgovornost Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije