IZLOŽBA U PRELOGU

DAN MUZEJA U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvorenje izložbe ‘Zvuk boje’ autora Velimira Trnskog

Za sebe kaže: 'Ja slikam svoj život…doživljeno, viđeno, sanjano, ali samo moje. Moja umjetnost je moja religija, filozofija i način života.'

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, 16. svibnja (četvrtak) u 19 sati otvara se samostalna izložba slika “Zvuk boje”, autora Velimira Trnskog.

Velimir Trnski rođen je u Podravini. Studirao je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu i Rietveld akademiji u Amsterdamu. Od 1985. živi i radi u Hrvatskoj i Francuskoj.

Do sada je samostalno izlagao na oko 130 izložbi, a slike mu se nalaze u kolekcijama svih važnijih svjetskih gradova. U Prelogu nam predstavlja dravske motive koji ga vode u djetinjstvo, u potrazi za ekspresijom vlastite umjetnosti.

Za sebe kaže: “Ja slikam svoj život…doživljeno, viđeno, sanjano, ali samo moje. Moja umjetnost je moja religija, filozofija i način života.”

Nakon otvorenja izložbe u Prelogu, odlazi u Francusku gdje će nekoliko njegovih djela biti izloženo na grupnoj izložbi ART CARROUSEL DU LOUVRE u jednom od izložbenih prostora muzeja Louvre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije