čestitke gradonačelnika

JEDAN OD RIJETKIH Postolar Petar Vugrinec proslavio dvadeset godina rada u Prelogu

Rijetka je ovo djelatnost u ovom dijelu Međimurja, a Petar Vugrinec kaže da ga prema ovom poslu veže prije svega velika ljubav

Grad Prelog oduvijek je bio obrtničko središte. Po broju obrtnika Grad Prelog čini 7% broja obrtnika u Međimurskoj županiji te je ujedno treća jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji po broju obrtnika.

Jedan od obrtnika koji djeluju u Prelogu jest i postolar Petar Vugrinec, čija se radnja nalazi u Glavnoj ulici u Prelogu. Završio je četverogodišnju obućarsku školu u Varaždinu i zaposlio se u Meisu u Goričanu. O zanatu je najvše je naučio u vojsci, u Petrovaradinu, gdje ga je majstor nagovarao da se bavi popravcima jer su isplativi.

Presudno za ulazak u samostalne poslovne vode bilo je to što su i on i supruga obućari, pa ako bi tvrtka propala, oboje bi ostali bez posla. Zato je odlučio riskirati i postati sam svoj gazda. Iz Goričana je, no radionicu je odlučio otvoriti u Prelogu te je ovih dana proslavio i dvadeset godina rada u Prelogu.

Na vrijednom jubileju čestitao mu je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Rijetka je ovo djelatnost u ovom dijelu Međimurja, a Petar Vugrinec kažei da ga prema ovom poslu veže prije svega velika ljubav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije