Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
LJUBOMIR KOLAREK 'Želimo podići razinu održavanja i uređenja te poboljšati komunalnu infrastrukturu'
Miroslava Novak

O POVEĆANJU KOMUNALNE NAKNADE

LJUBOMIR KOLAREK 'Želimo podići razinu održavanja i uređenja te poboljšati komunalnu infrastrukturu'

- Novac od komunalne naknade je namijenjen ulaganjima koja će se brzo vidjeti na području Grada i vjerujem da će građani razumjeti razloge povećanja - rekao je Kolarek

Na preloškoj Marini jučer su se okupili vodeći ljudi tamošnje gradske uprave i turističke zajednice kako bi najavili brojne zanimljive i atraktivne programe koji će se u Prelogu i okolici odvijati slijedeća tri mjeseca. Bila je to, međutim, i prilika da se progovori o nekima aktualnim temama. Tako je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek želio dodatno pojasniti odluku o povećanju komunalne naknade.

Prema riječima gradonačelnika, komunalna naknada, povećana odlukom Gradskog vijeća krajem prošle godine, nije se mijenjala 10 godina.

- U pitanju je tek drugo povećanje te vrste u proteklih 6 godina. Prije tri godine povećana je naknada za groblje što nam je omogućilo izgradnju nove grobne kuće u Prelogu te uređenje ostalih po gradskim naseljima. Tako i ovim povećanjem, koje na mjesečnoj razini u prosjeku iznosi desetak kuna, želimo podići razinu održavanja i poboljšati komunalnu infrastrukturu. Taj je novac, između ostalog, namijenjen postavljanju LED rasvjete u svim ulicama našeg grada, uvođenju širokopojasnog interneta u dijelu Preloga, Otoka i Hemuševca, pojačanoj košnji i sadnji tristotinjak stabala godišnje. Vjerujem da će se ta ulaganja brzo vidjeti na području cijelog grada i uvjeren sam da će građani razumjeti razloge zbog kojih smo se odlučili povećati naknadu - naglasio je Kolarek.

Kolarek je, također, govorio i o stanogradnji.

– Veliki interes za zapošljavanjem na području grada naveo nas je da uđemo i u intenzivni proces izgradnje stambenih zgrada. Utvrđena je lokacija i završen idejni projekt za izgradnju 31 stana, pa smo sada već u fazi utvrđivanja interesa među građanima i sa zadovoljstvom mogu reći da smo dobili već desetak upita, rekao je Kolarek. Donesen je i detaljni plan uređenja naselja Jug s 12 novih parcela za individualnu stambenu izgradnju i uvjeren sam da će sva ta gradilišta biti prodana do rujna. Posebno me veseli značajan interes među mladim obiteljima koje se planiraju trajno nastaniti u našem gradu - rekao je Kolarek.

Iznijeti su i podaci o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći potrebitima povodom Uskrsa. Tako je Grad Prelog stanovnicima slabijeg imovinskog stanja podijelio ukupno 37.100 kuna. Od toga 78 novčanih pomoći u iznosu od 150 kuna umirovljenicima čija mirovina ne prelazi iznos minimalne mirovine kao i osobama starijim od 70 godina bez redovitih prihoda, 69 novčanih pomoći u iznosu od 250 kuna osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje, nezaposlenim osobama te jednočlanim domaćinstvima, 11 novčanih pomoći u iznosu od 250 kuna osobama s invaliditetom te 9 novčanih pomoći u iznosu od 600 kuna mnogočlanim obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!