Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Grad planira izgradnju POS-ovih stanova - ima li zainteresiranih?
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Javni poziv za iskaz interesa

PRELOG Grad planira izgradnju POS-ovih stanova - ima li zainteresiranih?

Grad Prelog osigurao je zemljište za gradnju te će nakon iskazanog interesa organizirati prezentaciju programa gradnje

Grad Prelog poziva sve zainteresirane da se, do 15. svibnja 2019. godine, jave na Javni poziv za iskaz interesa za kupnju stana iz Programa POS-a.

Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (NN 109/01, 82/04, 76/07, 38/09, 86/12, 7/13, 26/15 i 57/18) uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima, radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana, kao i unapređivanje graditeljstva putem programa POS.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a, da ispune Upitnik te ga dostave na mail info@prelog.hr ili osobno u Upravu Grada Preloga, Glavna 35, 40323 Prelog. Također, u Upravi Grada Preloga, možete dobiti i sve dodatne potrebne informacije.

Na Javni poziv za iskaz interesa možete se javiti do 15. svibnja. Detaljnije informacije o Programu poticane stanogradnje (POS) možete pronaći na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i na web stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Grad Prelog osigurao je zemljište za gradnju te će nakon iskazanog interesa organizirati prezentaciju programa gradnje. Što se tiče cijene stana po kojoj građani kupuju stanove iz Programa POS-a, ona je određena Zakonom o društveno poticanoj stanogradnji (izmjene i dopune 57/2018, stupile na snagu 5. srpnja 2018. godine) u maksimalnom iznosu od 9.000,00 kuna/m2 NKP stana.

Nakon što Grad Prelog utvrdi da postoji dovoljan interes za kupnju stanova POS-a, donosi odgovarajuće odluke, dogovara i ugovara s APN-om daljnju realizaciju programa, te objavljuje javni natječaj za formiranje Liste reda prvenstva za kupnju stana iz Programa POS-a. Više informacija saznajte klikom ovdje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!