Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu najmlađi i oni malo stariji obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja
Studio Vipro

'RECI AAA'

FOTO U Prelogu najmlađi i oni malo stariji obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja

Organizatori obilježavanja bili su Društvo Naša djeca Prelog i Dječji forum Prelog, u suradnji s doktoricom dentalne medicine Ivanom Najman i studenticama stomatologije Donom Dolenec i Larom Zrna

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježen je u Prelogu u subotu, 23. ožujka 2019. godine, na Trgu Slobode ispred Doma kulture. Organizatori obilježavanja bili su Društvo Naša djeca Prelog i Dječji forum Prelog, u suradnji s doktoricom dentalne medicine Ivanom Najman i studenticama stomatologije Donom Dolenec i Larom Zrna.

Dan zdravog osmijeha u Prelogu Fotogalerija

Održane su edukativne radionice za djecu vrtićke i školske dobi, a za odrasle je bio postavljen informativni štand gdje su mogli saznati odgovore na sva pitanja vezana uz zube, odnosno usnu šupljinu. Pričale su se priče, učilo kako se četkaju zubići, bojalo i crtalo. Trg ispred Doma kulture posjetile su i Zubić vile te Gric i Grec. 

Uz kviz znanja o zubima i njihovoj higijeni, objavljeni su i rezultati nagradnog natječaj na temu „Reci aaaaaa“, koji je bio organiziran u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom Grada Preloga.

Svjetski dan oralnog zdravlja se svake godine obilježava 20. ožujka te je to dan kada se promiče razvijanje svijesti  o važnosti dobrog oralnog zdravlja te njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja i dobrobiti. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!