Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
VIDEO Ljubomir Kolarek: 'Krećemo u izgradnju 31 stana, a mladima ćemo subvencionirati kredit za prvu nekretninu'
eMedjimurje.hr

na kavi s gradonačelnikom grada Preloga

VIDEO Ljubomir Kolarek: 'Krećemo u izgradnju 31 stana, a mladima ćemo subvencionirati kredit za prvu nekretninu'

- Definitivno postoji potreba za stanovima. Napravili smo projekt zgrade s pogledom na jezero. Zgrada bi bila izgrađena s prizemljem i dva kata, ukupno bi se napravio 31 stan - kaže Kolarek

O Prelogu se u posljednje vrijeme širom Hrvatske govori u superlativima. Bio je to razlog zbog kojeg smo pred našu kameru i mikrofon posjeli tamošnjeg gradonačelnika Ljubomira Kolareka.

Kompletan razgovor donosimo u videozapisu, a uvodno izdvajamo dvije važne teme za sve koji Prelog vide kao grad u kojem bi živjeli.

Proširili ste gospodarsku zonu, investitorima uvjetujete minimalnu neto plaću od 5 tisuća kuna. Gdje će ti ljudi koji će se zaposliti moći živjeti?

- Definitivno postoji potreba za stanovima. Mi smo napravili projekt zgrade s pogledom na jezero. Zgrada bi bila izgrađena s prizemljem i dva kata, ukupno bi se napravio 31 stan.

Trenutno smo u fazi traženja partnera, a vjerujem da bi se zgrada vrlo brzo popunila jer smo do sad već dobili desetak upita. Vjerojatno bi za kupnju stanova bile zainteresirane i tvrtke koje bi kupile nekoliko stanova za svoju radnu snagu.

Hoće li biti kakvih posebnih kreditnih uvjeta za kupnju stanova?

- Donijet ćemo odluku kojom ćemo svim mladim obiteljima, do 40 godina starosti, subvencionirati kredit za prvu nekretninu do 25.000 tisuća kuna i dodatno 2.500 kuna za svako dijete, na rok od pet godina.

Pomoći ćemo svim mladim obiteljima, nebitno kupuju li staru kuću i idu u preuređenje, renoviraju ili šire postojeću kuću, kupuju stan ili idu u novogradnju - rekao je gradonačelnik Kolarek.

Što nam je sve još otkrio, pogledajte u videu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!