Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
GLOBE grupa Srednje škole Prelog u posjetu gradonačelniku Kolareku
Grad Prelog

PRELOG

GLOBE grupa Srednje škole Prelog u posjetu gradonačelniku Kolareku

Gradonačelnik ih je pažljivo saslušao te im dao i prijedloge za nove projekte koji bi ponovno bili usmjereni na probleme vezane uz lokalno stanovništvo

U utorak, 12. ožujka učenice GLOBE grupe Srednje škole Prelog, Nika Sraka, Maja Hozjak i Katarina Hozjan su, zajedno sa svojim mentoricama, profesoricama Valentinom Pirc Mezga i Majom Labaš Horvat, posjetile gradonačelnika Ljubomira Kolareka te ga upoznale sa projektom na kojem su radile proteklih nekoliko mjeseci te kojim će se predstaviti na Međužupanijskoj smotri GLOBE škola, a nadaju se i na Državnoj smotri u svibnju.

Riječ je o korelaciji godišnje temperature vode s temperaturom zraka, a učenice je zanimalo utječu li klimatske promjene na porast temperature vode rijeke Drave. Učenice su gradonačelniku objasnile da ih je zanimalo raste li temperatura vode rijeke Drave paralelno sa porastom temperature zraka te su zajedno sa njime raspravljale o tome je li temperatura vode na našoj postaji rasla s obzirom na trend globalnog zatopljenja, je li vodostaj rijeke Drave imao utjecaj na porast/pad temperature vode te koliki je prosječni porast temperature vode u proteklih 10 godina.

Gradonačelnik je, kao i svake godine, pažljivo saslušao njihovo izlaganje te im dao i eventualne prijedloge za neke nove projekte koji bi ponovno bili usmjereni na probleme vezane uz lokalno stanovništvo, kao što je problem sa komarcima, čime se GLOBE-ovci od ove godine i bave.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!