KNJIŽNICA I ČITAONICA PRELOG

PUTOPISNA LUTANJA NA MOTORU ‘Priče iz daljina’ Borisa Rukavine u Prelogu

U knjizi "Priče iz daljina" koja će u Prelogu biti predstavljena, autor u svom ležernom i duhovitom stilu opisuje putovanje na kojem je, kao i uvijek sa suprugom Ksenijom, 2018. godine motorkotačem proputovao od Zagreba do Vladivostoka i natrag

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga poziva vas na predavanje u sklopu Putopisne svaštare srijedom koju četvrtu godinu za redom organizira u suradnji s Muzejom Croata insulanus. Ove godine 20. ožujka u 18:00 sati svoja putopisna lutanja na motoru predstavlja Boris Rukavina.

Nakon putopisa “Euroazijske priče i jedna afrička” kojeg je napisao prošle zime, a u kojemu je opisano desetak ranijih putovanja motorom kroz više od 40 zemalja od Zapadne Sahare do Bajkalskog jezera i od Murmanska do Omana, Rukavina ima novu knjigu.

U knjizi  “Priče iz daljina” koja će u Prelogu biti predstavljena, autor u svom ležernom i duhovitom stilu opisuje putovanje na kojem je, kao i uvijek sa suprugom Ksenijom, 2018. godine motorkotačem proputovao od Zagreba do Vladivostoka i natrag.

Putovanje je trajalo točno 100 dana tijekom kojih su Ksenija i Boris na svom starom BMW-u F650GS Dakar prešli 34000 kilometara. Put ih je vodio kroz Mađarsku, Ukrajinu, Rusiju, Kazahstan, Kirgistan, Kinu i Mongoliju.

Već je za “Euroazijske priče i jednu afričku” publika komentirala da putopis takvog opsega nije objavljen na hrvatskom jeziku još od vremena legendarnog Jože Horvata, a “Priče iz daljina” vode nas još dalje.

Jesu li ove tvrdnje točne, možete provjeriti u preloškoj knjižnici. Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije