BICIKLISTIČKI KLUB PRELOG

GODIŠNJA SKUPŠTINA Biciklistički klub Prelog uspješan organizator Polarne kros lige i utrke ’10 krugi Bereka’

Kroz cijelu zimu, svake subote poslijepodne, brojni su se trkači okupljali na nasipu HE Dubrava te sudjelovali na Polarnoj kros ligi

Svoju su godišnju skupštinu održali proteklog vikenda članovi Biciklističkog kluba Prelog. Od aktivnosti Biciklističkog kluba Prelog protekle godine posebno treba izdvojiti Polarnu kros ligu te utrku “10 krugi Bereka”.

Kroz cijelu zimu, svake subote poslijepodne, brojni su se trkači okupljali na nasipu HE Dubrava te sudjelovali na Polarnoj kros ligi. Na deset kilometara, kroz devet natjecateljskih kola, trčalo je 48 natjecatelja i 17 natjecateljica. U ukupnom je poretku prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio Igor Goričanec, a u ženskoj konkurenciji Višnja Čonkaš. Na kraćoj stazi od 3,2 kilometara, sudjelovala su 32 muška natjecatelja te 11 ženskih natjecateljica. U ukupnom su poretku najviše bodova osvojili David Igrec i Dunja Mikec. Kod hodača, prvo je mjesto osvojio, skupivši najviše bodova kroz 9 kola, Goran Mihinjač.

Nakon prošlogodišnjih osam natjecatelja, ove je godine, u drugoj po redu “10 krugi Bereka” startalo četrnaest natjecatelja. Vremenski uvjeti bili su idealni, uz malo vjetra i temperaturu uz ugodnih 15 stupnjeva Celzijevih. Prvi kroz cilj nakon deset krugova prošao je Dragan Mihalec, kao drugoplasirani utrku je završio Mihael Krobot, a trećeplasirani je bio Marko Žnidarić. Medalje prvom trojcu uručio je predsjednik Biciklističkog kluba Prelog Preloga Robert Mikec.

Za sve natjecatelja i vjerne navijače bio je osiguran odličan grah za koji su se pobrinuli kuhari Dubravko Hozjak i Saša Kranjčec. Iz Biciklističkog kluba Preloga nadaju se održavanju tradicije ove utrke te još većem broju natjecatelja sljedeće godine. Također je prošle godine Biciklistički klub Prelog bio organizator Dječjeg biciklističkog kampa, koji je imao međunarodni karakter. 

Ovaj je kamp održan kao dio projekta HAPPY BIKE, ‘Unlimited bicycle experience along the Mura and Drava rivers’. Izvješće o radu te planove za sljedeću godinu podnio je predsjednik kluba Robert Mikec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije