Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Adam Končić i Savski valovi uljepšali Dan žena u Draškovcu
Studio Vipro

koncert u draškovcu

FOTO Adam Končić i Savski valovi uljepšali Dan žena u Draškovcu

Sjajni glumac i pjevač te nadasve izvrsni zabavljač, Adam Končić interpretirao je brojne bezvremenske hitove

U Sportskoj dvorani Osnovne škole u Draškovcu, održan je, u subotu, 9. veljače, koncert Adama Končića i „Savskih valova“. Nastup Adama Končića bio je dio obilježavanja Međunarodnog dana žena. Koncert su organizirali Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga, uz veliku pomoć Osnovne škole Draškovec te volontera iz Udruge „Prijatelji sv. Roka“ iz Draškovca.

Sjajni glumac i pjevač te nadasve izvrsni zabavljač, Adam Končić interpretirao je brojne bezvremenske hitove, uz pratnju sjajnog tamburaškog sastava „Savski valovi“. Nije izostao ni poneki stih posvećen ženama, a na koncert je Adam Končić stigao s buketom ruža, koje je podijelio pripadnicama ljepšeg spola.Ideja da se obilježava Međunarodni dan žena pojavila se prvi put početkom 20. stoljeća, u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila javno su demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Rastjerala ih je policija, a one su dva mjeseca kasnije osnovale sindikat.

Prosvjedi 8. ožujka događali su se i sljedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio onaj 1908. godine, kada je više od 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Već dvije godine kasnije održana je prva međunarodna ženska konferencija u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke internacionale te je ustanovljen Međunarodni dan žena na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!