Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
VIDEO I FOTO Maškare preuzele vlast u Prelogu, građanima dijelili i eure
Dario Horvat

FAŠNIČKA REPUBLIKA

VIDEO I FOTO Maškare preuzele vlast u Prelogu, građanima dijelili i eure

Šeici, vikinzi, hrvatski navijači iz Rusije, pingvini, cvjetići, zdravoljupci, piloti i brojni drugi, zavladali su u nedjelju poslijepodne Prelogom.

Maske su primile ključeve Grada Preloga, iz ruku zamjenika gradonačelnika Zdravka Kvakana.

Fašnjak u Prelogu: Vesela povorka oduševila kreativnim maskama Fotogalerija

Ključeve je primila najmlađa maska u povorci, Damjan Sokač iz Dječjeg vrtića Vesela Loptica, a i ove su godine maske obećale da će „priločku republiku vrnuti lepšu i složnešu neg je bila dok nam ju je predal'.Na pozornici ispred Doma kulture, predstavile su se brojne maskirane skupine. Najviše je bilo mališana iz Dječjeg vrtića Fijolica i Dječjeg vrtića Vesela loptica.

Uz njih centrom Preloga prošetale su brojne maske uz pratnju „Priločkih Potera“, članova Puhačkog orkestra Grada Preloga. Ove su se godine Prelogu predstavili i članovi Kalinke, Udruge ruskog govornog područja u Međimurju. Već tradicionalno Fašnjaku je suđeno te je nakon čitanja optužnice, osuđen i obješen, a kriv je za sve ono loše što se događalo prošle godine u Prelogu i oko njega.Branitelj je pokušao obraniti Fašnjaka: „Tulko ga ljubavi f Priloku ka so obedvo vrtiči puni; jedno šest gradilišti je otprto, dela se i vrtić i Poduzetnički centar i svašta; zbog visokog standarda brige za otpad, odlagališta smeća smo otprali po sema šumama oko Priloka; plaža na Marini nam je ušla među deset najljepših neuređenih plaži v Europi, jedini smo v Hrvatskoj otvorili zelene površine za parkiranje, makar nemamo puce sportaše, a ribiči su nam najbolji sportaši, Europski smo grad sporta, samo pre nam Mladen Grdović popevlje za Sportske igre mladih, to je to, tak se školuju djeca. To je naš kurikulum.“Suca, branitelja i tužitelja i ove su godine glumili Dejan Novak, Damir Mužanić i Željko Sokač, a svi su se okupljeni, maskirani i nemaskirani, mogli počastiti krafnama i čajem. I ovogodišnji je Fašnjak organizirala Turistička zajednica Grada Preloga. Nakon druženja ispred Doma kulture, maske su nastavile svoja druženja u ugostiteljskim objektima na području Preloga.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!