Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FAŠNJAK  Prelog predstavlja eskadrilu aviona - Gripena koji stižu iz Švedske
Studio Vipro

MASKIRAJTE SE!

FAŠNJAK Prelog predstavlja eskadrilu aviona - Gripena koji stižu iz Švedske

Fašnička povorka i ove će godine proći Prelogom, u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga. Ove godine malo drugačija.

Naime, ove godine Prelog predstavlja eskadrilu aviona koji stižu iz Švedske. Prelog je i ove godine dio Varaždinskih baroknih večeri, a kako je zemlja partner ove godine Švedska, u Prelogu su iskoristili poznanstva te dogovorili nabavku najnovijih švedskih aviona, Gripena.

O ovome se nije previše pisalo, zbog kompliciranog postupka javne nabave, koji Turistička zajednica Grada Preloga želi zaobići, a sve kako bi nebo iznad Vučonovca, Juga, Cirkovljana, Oporovca i ostalih gradskih naselja bilo sigurno. Prvi prelet hrvatskih Gripena dogodit će se, baš na Fašnjak.

Ove će godine povorka proći Prelogom, u nedjelju 3. ožujka. Program počinje od 14.00 sati okupljanjem na Trgu Slobode kod Doma kulture Grada Preloga, a nastavlja se fašničkom povorkom u 14 i 30 ulicama Preloga. Povorku će već tradicionalno pratiti Puhački orkestar Grada Preloga. Pozivaju se Mjesni odbori s područja Preloga, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu.

Maskirajte se, uredite i na taj način uljepšajte ovaj dan i uživajte u bogatoj ponudi uz čaj i slatke krafne. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na Trgu ispred Doma kulture. Vrhunac manifestacije biti će suđenje i spaljivanje Fašnjaka. Predstavit će se i novosnovani Auto moto karting klub Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!