najsportaši grada preloga

FOTO Stjepan Hunjak i Rukometni klub Prelog osvojili su laskave titule najboljih sportaša

Već tradicionalno, Zajednica sportskih udruga Grada Preloga dodijelila je nagrade najboljim sportašima, kao i zaslužnim sportskim djelatnicima za 2018. godinu

O sportu u prošloj godini govorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, a sportaše Preloga pozdravili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek te Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Uz brojne sportaše i predstavnike sportskih udruga, dodjeli nagrada su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te članica Komisije za sport žena pri Hrvatskom olimpijskom odboru Emilija Kovačić.

Za rezultate u prošloj godini nagrađeni su mladi sportaši Eva Cikač, Agia Malvić, Jan Varga i Lovro Hozjak, a za dugogodišnji rad u sportu nagrađeni su Ljubica (posthumno) i Petar Slaviček iz Draškovca, Zdravko Vuk iz Čehovca, Krešimir Horvat i Ivan Šopar iz Prelog. Priznanje za sedamdeset godina djelovanja kluba primio je Nogometni klub Draškovec Geothermae.

Najbolji sportaš Preloga je Stjepan Hunjak. Stjepan Hunjak živi u Prelogu, učenik je Srednje strukovne škole u Varaždinu. Profesionalno se počeo baviti biciklizmom od 2011. godine. Do sada je nastupao na preko 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini.

Prvi uspješan rezultat bilo je treće mjesto na državnom prvenstvu  2012. godine u kategoriji U13 dječaci. U 2018. godini bio je nacionalni prvak u MTB maratonu, viceprvak u MTB crosscountryu, sudjelovao je na utrkama u Vodicama, Grožnjanu Kočevju i Završnici u Sloveniji, Premanturi, Grazu (Austrija) te je nastupio na Europskom prvenstvu u Grazu te Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj sa reprezentacijom Hrvatske.

>> Stjepan Hunjak i Rukometni klub Prelog najbolji sportašI Preloga

I ovu 2019. godinu započeo je sa odličnim rezultatom u Puli na Nacionalnom prvenstvu u kategoriji Ciklokros te je osvojio naslov nacionalnog prvaka u Ciklokrosu. Seniori Rukometnog kluba Prelog najbolja su ekipa Preloga u 2018. godini.

U dugogodišnjoj povijesti kluba bilo je mnogih uspona i padova što se reflektiralo i na stupanj natjecanja u kojem je seniorska ekipa nastupala, od tadašnjeg općinskog ranga do 1.B Hrvatske rukometne lige. Jedan od gore navedenih padova dogodio se i u razdoblju 2015. do 2016. godine kada je u pitanje došlo i egzistencija kluba.

Kriza je prevladana, a seniorska ekipa je u dvije naredne sezone dodatno rezultatski napredovala natječući se u 2.HRL Sjever. U sezoni 2017./2018. seniorska ekipa RK Preloga osvaja naslov prvaka 2. HRL Sjever čime se nakon niza godina plasirala u 1. Hrvatsku rukometnu ligu Sjever za muškarce.

Naslov prvaka osvojili su pod vodstvom trenera Alana Belka, a igrali su: Lončarić, Kolarek, Koprivec, Kočet, Belić, Bogović, Krajner, Zadravec, Novosel, Sermek, Novak, Mikec, Matijević, Novak, Koprek, Požgaj i Škvorc. Nakon odigranih 26 kola rukometaši Preloga osigurali su prvo mjesto sa 43 osvojena boda. Ove se sezone Rukometni klub Prelog natječe u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a proljetni dio prvenstva otvorili su sa gostujućim bodom kod Virovitice i domaćom pobjedom protiv Maksimir Pastele.
U kulturnom programu sudjelovali su Greta Mikec na saksofonu te Niko Božek na tubi i Pjevački zbor Srednje škole Prelog. Kroz program je vodio Željko Sokač. I ova je dodjela bila dio priče Prelog – Europski Grad sporta. Bogatstvo sporta i sportaša dokaz su da Prelog zaslužuje taj naslov, ustvrdio je gradonačelnik Kolarek. 
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije