Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRILOČKO SRCE Humana udruga iz Preloga želi pomoći svakom čovjeku u potrebi
Studio Vipro

ŽENE VELIKOG SRCA

PRILOČKO SRCE Humana udruga iz Preloga želi pomoći svakom čovjeku u potrebi

Lani su, između ostalog, Pedijatriji ŽB Čakovec donirale digitalnu vagu, prodajom cvijeća zakladi 'Katruža' uručile iznos od 7.400,00 kuna, donirale su svoje priloge udrugama 'Nova nada', Klubu duga i Caritasu. OŠ Prelog pak su donirale dva prijenosna računala

Svoju su godišnju skupštinu, u utorak 5. veljače, održale članice Udruge žena „Priločko srce“. Ova je Udruga i u Prelogu i šire prepoznata po svom humanitarnom radu, željeći pomoći svakom čovjeku u potrebi. Izvješće o radu u 2018. godini podnijela je predsjednica Udruge Marija Jeđut.

U kalendarskoj 2018. godini članice su bile prisutne u mnogim akcijama s ciljem prikupljanja sredstava. Sudjelovanjem u osmomartovskoj tomboli, Sajmu cvijeća, Danima kruha i plodova zemlje i drugim događanjima koje organizira Turistička zajednica grada Preloga, ostvarile su prihode za potrebe svojih djelatnosti.Pedijatriji  Županijske bolnice Čakovec donirale su digitalnu vagu vrijednu 2.906,25 kuna, u svibnju su prodajom cvijeća zakladi “Katruža” uručile iznos od 7.400,00 kuna, donirale su svoje priloge udrugama „Nova nada“, Klubu duga, Caritasu. Krajem godine Udruga žena „Priločko srce“ donirala je Osnovnoj školi Prelog dva prijenosna računala za potrebe učenika Osnovne škole Prelog.

Sudjelovale su aktivno i u tjednu promicanja tjelesnih aktivnosti Move Week, prvomajskoj biciklijadi i festivalu nordijskog hodanja te Božićnom sajmu. Aktivno su bile uključene i u manifestaciju “Bakini kolači” koja je održana u Svetom Martinu na Muri.Jednim izletom u Fužine i Opatiju učvrstile su svoje zajedništvo i međusobno druženje te žele i dalje ustrajati u pomaganju ljudima u zajednici, a usput poticati žene na druženje, zajedništvo i aktivno promicanje tjelesnih aktivnosti. Zahvalivši na njihovom trudu i radu, članice Udruge žena „Priločko srce“ pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!