Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
INFO PUNKT Grad Prelog i policija u zajedničkoj akciji 'Zajedno do veće sigurnosti'
Dario Horvat

ZA SIGURNIJI PROMET

INFO PUNKT Grad Prelog i policija u zajedničkoj akciji 'Zajedno do veće sigurnosti'

Posjetiteljima starije životne dobi dijeljeni su korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, gdje je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od drskih napada na osobe starije životne dobi

U subotu, 2. veljače, na prostoru gradske tržnice u Prelogu, postavljen je bio info punkt Policijske postaje Prelog, gdje su policijski službenici prezentirali preventivnu akciju „Zajedno do veće sigurnosti“ te aktivnosti usmjerene prema pješacima i vozačima bicikla u prometu.

Uz policijske službenike, u rad info punkta, uključili su se Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Željko Poredoš, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća i Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga.

Građanima je obzirom na negativni trend povećanja stradavanje pješaka i biciklista na prometnicama, skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative kod kretanja pješaka i vozača bicikla u prometu, s namjerom da se kod tih skupina u prometu podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša ukupno stanje sigurnosti cestovnog prometa.

Darivani su promotivni reflektirajući materijali (reflektirajući prsluci, kape i trakice), koji su financirani i nabavljeni putem proračunskih sredstava Grada Preloga namijenjenih preventivnim programima. Uz to građanima su dijeljene i brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“.

Posjetiteljima starije životne dobi dijeljeni su korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, gdje je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od drskih napada na osobe starije životne dobi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!