ZA SIGURNIJI PROMET

INFO PUNKT Grad Prelog i policija u zajedničkoj akciji ‘Zajedno do veće sigurnosti’

Posjetiteljima starije životne dobi dijeljeni su korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, gdje je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od drskih napada na osobe starije životne dobi

U subotu, 2. veljače, na prostoru gradske tržnice u Prelogu, postavljen je bio info punkt Policijske postaje Prelog, gdje su policijski službenici prezentirali preventivnu akciju “Zajedno do veće sigurnosti” te aktivnosti usmjerene prema pješacima i vozačima bicikla u prometu.

Uz policijske službenike, u rad info punkta, uključili su se Zdravko Kolarić, načelnik Policijske postaje Prelog, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Željko Poredoš, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća i Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga.

Građanima je obzirom na negativni trend povećanja stradavanje pješaka i biciklista na prometnicama, skrenuta pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative kod kretanja pješaka i vozača bicikla u prometu, s namjerom da se kod tih skupina u prometu podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu i samim time poboljša ukupno stanje sigurnosti cestovnog prometa.

Darivani su promotivni reflektirajući materijali (reflektirajući prsluci, kape i trakice), koji su financirani i nabavljeni putem proračunskih sredstava Grada Preloga namijenjenih preventivnim programima. Uz to građanima su dijeljene i brošure Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti”, “Pješaci sigurno u prometu” i “Biciklisti pažnja”.

Posjetiteljima starije životne dobi dijeljeni su korisni savjeti o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, gdje je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od drskih napada na osobe starije životne dobi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije