Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
GODIŠNJA SKUPŠTINA Uspješna godina s puno aktivnosti za Udrugu Laganini iz Preloga
Studio Vipro

LAGANINI PRELOG

GODIŠNJA SKUPŠTINA Uspješna godina s puno aktivnosti za Udrugu Laganini iz Preloga

Već šesti puta, uoči Dana državnosti, vozili su članovi Udruge Laganini do Vukovara u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u tom gradu tijekom Domovinskog rata. Vozilo je 16 članova udruge uz pratnju dva policajca biciklista

Svoju su redovnu godišnju skupštinu, proteklog vikenda, održali članovi Udruge Laganini iz Preloga. Izvješće o radu te planove za ovu godinu iznio je predsjednik Tomislav Horvat, blagajničko izvješće podnijela je Ljiljana Mihalec, a izvješće Nadzornog odbora Željko Posavec.

Udruga Laganini iz Preloga broji četrdesetak članova. Tijekom godine organiziraju i sudjeluju u različitim događanjima poput malonogometnog turnira u Prelogu, procesiji uz blagdan Tijelova, Danima kruha u Prelogu te Martinjskom pohodu u organizaciji Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća, a kestenijada u udruzi je već postala tradicionalna. Isto tako organiziran je izlet u Međugorje i Sarajevo na kojem je sudjelovao veći broj članova.

Organizirane su brojne obiteljske ture, a u sklopu njih posjetili su OPG Zdravec u Oporovcu i Hotel Golf u Donjem Vidovcu te Račinsku petu u Novom Selu na Dravi. Članovi su u većim ili manjim grupama sudjelovali na BIMEP-u, zavisno od dužine odabrene  ture, biciklijadi u Prelogu, trojica članova odvozila je Brevet u dužini od 218 kilometara u organizaciji Biciklističkog kluba Puls, sudjelovali su na Prvomajskoj biciklijadi u Prelogu, posjetili nekadašnjeg priločkog župnika Sinišu Preinera u Goli, desetak ih je vozilo do Marije Bistrice, gdje su sa članovima obitelji sudjelovali na misi i križnom putu.Već šesti puta, uoči Dana državnosti, vozili su članovi Udruge Laganini do Vukovara u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u tom gradu tijekom Domovinskog rata. Vozilo je 16 članova udruge uz pratnju dva policajca biciklista. U ime Grada Preloga, skupštinu je pozdravio Željko Sokač, a članove Udruge Laganini pozdravili su i predstavnici Biciklističkog kluba Prelog te Planinarskog društva Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!