Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Vatrogasci se u Prelogu educirali za rad s mobilnom pumpom
Grad Prelog

ZA OBRANU OD POPLAVA

FOTO Vatrogasci se u Prelogu educirali za rad s mobilnom pumpom

Vrijednost pumpe je 2 milijuna kuna, a Grad Prelog i DVD Prelog na edukaciji su ugostili vatrogasce iz Županje, Dubrovnika, Zadra i Virovitice

Krajem prošle godine ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat predao je u Zaboku pet mobilnih pumpi velikog protoka od 20.000 litara u minuti s pripadajućom opremom na čuvanje, održavanje i korištenje javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnom vatrogasnom društvu i jedinici lokalne samouprave u Županji, Prelogu, Dubrovniku, Zadru i Virovitici.

Pojedinačna vrijednost svake pumpe je 2 milijuna kuna, a izradila ih je vodeća svjetska tvrtka sigurnosne opreme Holmatro. U utorak, 29. siječnja, tvrtka Vatropromet d.o.o. održala je na prostoru jezera Hidroelektrane Dubrava kraj Preloga, edukaciju o načinu korištenja i upravljanja ovim pumpama za članove vatrogasnih postrojbi iz Županje, Preloga, Dubrovnika, Zadra i Virovitice.

Uz Grad Prelog, domaćini su bili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Preloga. Inače, ove pumpe su predane na rok od jedne godine uz mogućnost produženja roka korištenja, čime će se pridonijeti boljoj obrani stanovništva i imovine od poplava, koje sve češće zahvaćaju kontinentalne krajeve.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!