Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Više od tisuću malih nogometaša i 106 ekipa u Prelogu, evo tko su bili najbolji
Studio Vipro

FESTIVAL NOGOMETA

FOTO Više od tisuću malih nogometaša i 106 ekipa u Prelogu, evo tko su bili najbolji

U organizaciji Nogometnog kluba Mladost Komet, više od tisuću malih nogometaša, od šest do četrnaest godina, okupljenih u 106 ekipa, u šest kategorija, igralo je nogomet i uživalo u Prelogu

Da Prelog zasluženo nosi naziv Europski Grad sporta pokazala su dva nogometna dana proteklog vikenda. U organizaciji Nogometnog kluba Mladost Komet, više od tisuću malih nogometaša, od šest do četrnaest godina, okupljenih u 106 ekipa, u šest kategorija, igralo je nogomet i uživalo u Prelogu. Ispunjene su od jutarnjih pa do kasnovečernjih sati bile dvorane Osnovne škole Prelog i dvorana Sportsko rekreacijskog centra DG Sport. 

Turnir u Prelogu za najmlađe Fotogalerija

Prvi dan turnira u Prelogu donio je utakmice u kategorijama U7, U8 i U14. U konkurenciji U7 prvo je mjesto osvojila ekipa NŠ Lumen1, ispred Međimurja i Sloge. Najboljim je strijelcem proglašen Niko Oreški, najbolji igrač Lemi Lajtman, a najbolji golman Ian Pongračić, svi iz pobjedničke ekipe.

Kod osmogodišnjaka najbolji je također bio Lumen, drugo je mjesto osvojila Sloga, a treće Međimurje. Ovdje je najboljim igračem proglašen Andrej Stanečić iz Lumena, najboljim strijelcem Bartol Levačić iz Sloge, a najboljim golmanom Roko Valentak iz Lumena. U najstarijoj kategoriji U14, najbolja je bila ekipa Dinamo Zelenko, drugo je mjesto osvojila Ivančica, a treće Dječji nogomet iz Jastrebarskog.

Najbolji je strijelac bio Josip Perković iz Dječjeg nogometa, najbolji igrač Marko Furdi iz Dinamo Zelenka, a najbolji golman Nikola Švec iz Dinamo Zelenka. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet Željko Sokač

Drugog dana turnira igrane su utakmice u kategorijama U6, U10 i U12. Kod najmlađih šestogodišnjaka, prvo je mjesto osvojila ekipa NŠ Omladinac Sloboda, druga je bila Podravina, a treća ekipa Lumena. Mateo Mlinarić iz pobjedničke ekipe bio je najbolji strijelac i igrač, a njegov suigrač Lukas Murk najbolji golman.U kategoriji U10 prvo je mjesto pripalo ekipi Ivančice, druga je bila ekipa NK Varaždin 2009 Narančasti, a treće je mjesto osvojila ekipa Rudara iz Dubrave Zabočke. Najbolji je strijelac u ovoj kategoriji Dominik Pavljina iz Ivančice, najbolji igrač Karlo Levanić iz Varaždina 2009, a najbolji golman Noa Novak, također iz Varaždina 2009.

U kategoriji U12, najbolji su bili igrači ekipe FC Međimurje, drugo je mjesto osvojio Varteks, a treće domaća ekipa NK Mladost Komet 1, koja je imala i najboljeg strijelca Sašu Kočeta. Najboljim je igračem proglašen Luka Rodek, a golmanom Stiven Kovačić, obojica iz pobjedničke ekipe FC Međimurje.Nagrade su drugog dana turnira predali gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora HNS-a Mato Kljajić i predsjednik Mladosti Komet Željko Sokač. Nogometni klub Mladost Komet zahvaljuje svim sudionicima na dolasku, trenerima i roditeljima igrača na pomoći, a posebno svim sponzorima koji su pomogli organizaciju ovog turnira.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!