Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Puhači iz Preloga i Ludbrega priuštili gledateljima istinski glazbeni užitak
Studio Vipro

5 godina rada

FOTO Puhači iz Preloga i Ludbrega priuštili gledateljima istinski glazbeni užitak

Tradicionalni koncert, uz blagdan Sveta tri kralja, održali su, u nedjelju 6. siječnja, u Domu kulture Grada Preloga, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a protekle su godine, koncertom u mjesecu svibnju, obilježili 5 godina rada.

Voditelj ovog orkestra, od prvoga je dana profesor Igor Hrustek. Kroz raznolik program pokazali su koliko uživaju u sviranju glazbe. Svim su posjetiteljima ispunjenog Doma kulture, priuštili istinski glazbeni užitak i još jednom pokazali, da gotovo da ne postoji čovjek koji bi bio imun na bilo kakvu vrstu glazbe i kojemu biće neće zatitrati bar na neku melodiju ili ritam. U pojedinim su se skladbama kao solisti predstavili Petar Obadić na trubi te Niko Božek na tubi.Njihovi su gosti bili članovi Puhačkog orkestra Grada Ludbrega. Grad Ludbreg ima dugu i bogatu glazbenu tradiciju, posebice na puhačkim instrumentima. Prvi pisani trag o Puhačkom orkestru Ludbrega datira iz 1893. godine. Uz prekide i nestalnosti kroz desetljeća, 1997. godine, utemeljen je današnji Puhački orkestar grada Ludbrega.

Orkestrom, koji broji preko trideset glazbenika i koji je nezaobilazan i vrijedan kulturni ambasador grada i regije, ravna Slobodan Vađunec.Među publikom, koja je uživala u koncertu, bili su i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan te predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki. Predsjednica Ivana Samardžija Bermanec zahvalila je svima koji ih prate i podržavaju, a članovima orkestra zaželjela puno uspjeha, pogotovo na ovogodišnjoj državnoj smotri u Novom Vinodolskom.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!