Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
TITULA ZA MEĐIMURSKI GRAD Prelog primio priznanje Europski Grad sporta 2019.!
Grad Prelog

LIJEPE VIJESTI IZ Bruxellesa

TITULA ZA MEĐIMURSKI GRAD Prelog primio priznanje Europski Grad sporta 2019.!

- Velika je čast za nas nositi titulu 'Europski Grad sporta 2019. te biti dio obitelji Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova - rekao je gradonačelnik Kolarek

U prostorima Europskog parlamenta u Bruxellesu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je priznanje Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe), kojom je Prelog stekao naziv Europski Grad sporta 2019.

Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag, dok su ove godine u različitim kategorijama od hrvatskih gradova nagradu primili gradovi Sisak i Rab, odnosno njihovi gradonačelnici Kristina Ikić Baniček i Nikola GrgurićNagradu je predao predsjednik udruženja ACES Gian Francesco Lupatelli, dok je gradonačelnik Ljubomir Kolarek primajući nagradu rekao: „Duga je tradicija sporta u Gradu Prelogu. Povijest sportskog ribolova, nogometa, rukometa, strast kojom se Priločanci bave sportom također idu u prilog ovoj kandidaturi. Danas sportski Prelog čini više od trideset udruga iz raznih sportskih grana. Okuplja ih Zajednica sportskih udruga Grada Preloga. Posebno smo ponosni na veliki broj mladih koji se danas bave sportom.Velika je čast za nas nositi titulu „Europski Grad sporta 2019.“ te biti dio obitelji Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova. Našim radom u okviru ovog projekta željeli bi podići standard sportskog i društvenog života naših sugrađana. U svim našim nastojanjima željeli bi ostvariti glavne smjernice obitelji ACES: uživanje u vježbanju, spremnost za odricanje kako bi postigli ciljeve, osjećaj zajedništva, učenje fair – playa, poboljšanje zdravlja naših sugrađana.Ono što je naša najveća želja i što je glavni cilj Grada Preloga jest da svu djecu s područja Grada Preloga uključimo u neku od sportskih aktivnosti. I to organiziranih aktivnosti kroz sportske škole ili sportske kampove koji se provode na području Grada Preloga. Razvoj mladih sportaša postat će prioritet Grada Preloga u godinama koje dolaze. Prelog, Grad sporta, biti ćemo ponosni na taj naziv i svojim ćemo ga radom i rezultatima opravdati“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijestolnicom sporta za 2019. godinu proglašen je glavni mađarski grad Budimpešta.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!