BROJNA DOGAĐANJA U GRADU PRELOGU

Otvorenje dvorane u Draškovcu, Advent, Dan grada, koncert Lada i doček na Trgu slobode

Ovogodišnje središnje događanje Adventa u Prelogu, Božićni koncert, u Prelog dovodi Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado. Bit će doček 2019. godine, a za dobru feštu pobrinut će se Zvonimir Dravec praćen odličnim glazbenicima

Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak 26. studenog, predstavljena su događanja u Gradu Prelogu kroz mjesec prosinac. O svemu su govorili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te Ivan Gradečak i Željko Sokač iz Turističke zajednice Grada Preloga i Grada Preloga.

Već krajem ovog tjedna u Prelogu će se održati Gospodarski forum 2018. Gospodarski forum Grada Preloga 2018. održat će se 30. studenog 2018. godine (petak) u Hotelu Panorama – DG Sport u Prelogu. Ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu održat će se nekoliko zanimljivih predavanja i radionica.

U ovom dijelu partneri Grada Preloga su HAMAG BICRO, Con-ZO – Udruga zavarivačkog osoblja te Udruga poslovnih ljudi “Partner” iz Zagreba. U drugom dijelu održat će se završna svečanost uz prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o gospodarstvu Grada Preloga te panel diskusiju o Razvojnoj strategiji Grada Preloga od 2018. do 2028. godine. Nakon završne svečanosti slijedi i tradicionalno druženje svih poduzetnika s područja Grada Preloga. 

Advent u Prelogu kreće paljenjem prve adventske svijeće i izložboma radova, dvoje sjajnih umjetnika, Ivana Andrašića i Gordane Špoljar Andrašić. Već nekoliko godina unazad vjernici Župe sv. Jakoba pale svijeće na adventskom vijencu na Trgu svetog Jakoba. Program se sastoji od molitve, pjesme i meditacije, a svijeće će svake subote, u večernjim satima, paliti predstavnici Grada Preloga i Župnog pastoralnog vijeća Župe sv. Jakoba.

Uz paljenje prve adventske svijeće, u Pastoralnom centru “Bl. Alojzije Stepinac”, otvorit će se izložba pod nazivom “Anđeli u Prelogu”, obitelji Andrašić. U glazbenom programu sudjelovat će glazbenica Doris Karamatić na harfi. Otovrenje izložbe biti će u subotu, 1. prosinca, s početkom u 18,30 sati. Paljenje prve adventske svijeće bit će u 17,30 sati. Mnogobrojnim događanjima obilježit će se i Dan Grada Preloga. Ove će se godine Dan Grada Preloga obilježiti u dva diječa, u četvrtak i petak 6. i 7. prosinca.

U četvrtak će najvažniji događaj biti otvaranje Sportske dvorane Osnovne škole Draškovec, dok će se u petak, između ostalog, otvoriti Turistički ured u Prelogu te održati svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga uz dodjelu Javnih priznanja Grada Preloga. Ovogodišnje središnje događanje Adventa u Prelogu, Božićni koncert, u Prelog dovodi Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

Koncert će se održati u utorak 18. prosinca, u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu, s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan, a na repertoaru će se naći najljepše hrvatske božićne skladbe. Već tradicionalno građani Grada Preloga i njihovi gosti, u Novu će 2018. godinu ući zajedničkim dočekom na Trgu slobode ispred Doma kulture u Prelogu. Za dobru feštu pobrinut će se Zvonimir Dravec praćen odličnim glazbenicima, a uz šampanjac i čestitke gradonačelnika Ljubomira Kolareka, čeka nas i tradicionalni vatromet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije