nagrađena i od rektora

FOTO Gradonačelnik Kolarek primio Barbaru Šimić, sjajnu studenticu prava iz Preloga

Barbara je kao studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu nadležna za rješavanje studentskih pitanja i problematike za više od 70.000 studenata

​U prostorijama Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je primanje za sjajnu mladu studenticu Barbaru Šimić iz Preloga te joj čestitao na njezinim uspjesima. Barbara Šimić studentica je pete godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Ove godine, početkom mjeseca studenog, na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu, obilježen je Dan Sveučilišta (Dies Academicus), a uz to i početak 350. akademske godine najvećeg i najstarijeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom rektor zagrebačkog sveučilišta, prof. dr. sc. Damir Boras, dodijelio je profesorima počasna zvanja emeritus te posebna priznanja profesorima, ali i studentima, za međunarodni ili unutar sveučilišni doprinos. 

Upravo je Barbara jedna od pet studenata koje je rektor odlučio nagraditi i dati posebno priznanje zbog svog rada i doprinosa Sveučilištu u Zagrebu, što je uistinu velika čast i potvrda vrijednosti njezinog rada.

Barbara Šimić, već je dvije godine Studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu i Koordinatorica studentskih pravobranitelja svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Barbara Šimić, kao Studentska pravobraniteljica, nadležna je za rješavanje studentskih pitanja i problematike vezane za sam studij, prehranu, smještaj, rad preko Student servisa, stipendije i to za cijelo Sveučilište u Zagrebu koje broji 34 sastavnice, što je oko 70 000 studenata, tako da se upravo njoj svi zagrebački studenti javljaju za pomoć i savjet. 

Barbara je pri kraju studija na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a idući semestar provest će u Portugalu na Pravnom fakultetu u Lisabonu, u okviru međunarodne razmjene studenata, kako bi svoje pravno znanje proširila novim kulturološkim i pravnim spoznajama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije