radionica u prelogu

HAPPY BIKE Biciklističke rute spajat će tri županije, izradit će se i mobilna aplikacija

Grad Prelog dio je projekta uz partnere - mađarski grad Letenye, Grad Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je više od milijun eura

U ponedjeljak, 29. listopada u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, održana je 2. radionica europskog projekta Happy bike – ‘Unlimited bicycle experience along the Mura and Drava rivers’.

Happy Bike je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Grad Prelog dio je projekta Happy bike uz partnere, mađarski grad Letenye, Grad Ludbreg te Županijsku upravu za ceste Varaždin. Ukupni budžet projekta je 1.019.155,50 €, a ukupni budžet Grada Preloga 279.255,00 €.

U sklopu radionice održano je niz zanimljivih prezentacija. O dosadašnjim aktivnostima u okviru projekta govorio je Miroslav Hržić, voditelj projekta, o označavanju biciklističkih ruta te dosadašnjim iskustvima govorio je Davor Fileš iz tvrtke Eltel d.o.o., tijek i rezultate Međunarodnog dječjeg biciklističkog kampa, održanog u sklopu projekta Happy Bike, predstavio je voditelj kampa Vladimir Belić, projekt “Biciklom za Vukovar 2018.”, predstavio je predsjednik Udruge Laganini Tomislav Horvat, a kratku prezentaciju o mountain bike biciklima održao je Velimir Čonkaš.

O sigurnosti u prometu biciklista te statistici nesreća u ovoj godini govorio je Spomenko Gojsek iz Policijske uprave međimurske. U završnoj, panel diskusiji, prošlo se kartom rute projekta Happy Bike te su pobrojane sve znamenitosti i zanimljivosti uz ovu rutu koje će biti označene te biti dio mobilne aplikacije koja će se izraditi u okviru projekta Happy Bike, piše Grad Prelog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije