dan mjesta čehovec

FOTO Asfaltirana Nova ulica, dječje igralište dobilo ogradu, kapelica novo krovište

Čehovec je brojnim ulaganjima postao jedno od najljepše uređenih mjesta u Međimurskoj županiji

Prošle je godine, 26. listopada 2017. godine, u Čehovcu održana svečanost kojom je obilježen završetak brojnih radova na području Čehovca. Tako je obilježen završetak radova na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije te radova na rekonstrukciji i modernizaciji prometnica i izgradnji pješačko – biciklističkih staza kroz mjesto Čehovec.

Uz sve nabrojeno postavljana je LED rasvjeta u većem dijelu Čehovca, uveden je širokopojasni internet te je u mjesto Čehovec uloženo više od 15 milijuna kuna. Čehovec je tim ulaganjima postao jedno od najljepše uređenih mjesta u Međimurskoj županiji.  Mjesni odbor Čehovec tako je prošle godine odlučio, da se ovaj datum obilježava kao Dan mjesta Čehovec.

Ove je godine Dan mjesta Čehovec obilježen u subotu, 27. listopada 2018. godine. Prije svete mise, koju je u kapeli sv. Roka predvodio župnik Darko Kelemenić, obiđeni su završeni radovi na uređenju mjesta u prošlih nekoliko mjeseci: novoasfaltirani dio Nove ulice u Čehovcu, novopostavljena ograda oko dječjeg igrališta te kapela sv. Roka u Čehovcu, gdje je adaptirano kompletno krovište.
Nakon svete mise, u Društvenom domu u Čehovcu dr.sc. Đuro Blažeka predstavio je svoju knjigu “Rječnik preloške skupine govora međimurskog dijalekta”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije