Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Spoj kontrabasa i klavira na pozornici Doma kulture u Prelogu
Studio VIPRO

koncert sjajnih glazbenika

FOTO Spoj kontrabasa i klavira na pozornici Doma kulture u Prelogu

Prelog je mogao uživati u koncertu Ilina - Dime Dimovskog na kontrabasu i Filipa Faka na klaviru

Na pozornici Doma kulture Grada Preloga predstavili su se u petak, 12. listopada glazbenici Ilin - Dime Dimovski na kontrabasu te Filip Fak na klaviru. Ilin - Dime Dimovski rođen je u Skopju, a trenutno je angažiran kao kontrabasist Zagrebačke filharmonije te kao vođa dionice kontrabasa međunarodnog No Borders Orchestra, talijanskih orkestara Solisti in Villa i San Marco Sinfonia i komornog studija Zagrebacke Filharmonije.

Studirao je na Guildhall School of Music and Drama u Londonu kod Davida Heyesa i Rinata Ibragimova, a magistarski studij je završio na Conservatorio "G. Tartini" iz Trsta u klasi Maestra Stefana Sciascie. Kao aktivan komorni glazbenik Dimovski redovito nastupa sa Zagrebačkim Klavirskim Kvintetom, Quintetto di „San Marco“ iz Venecije te gudačkim kvartetom „Giovachino“. U okviru komornih ansambala surađivao je s brojnim renomiranim solistima, a nastupio je na brojnim međunarodnim festivalima kao solist, u komornim ansamblima te kao orkestralni umjetnik.Filip Fak je nastupao je kao solist i komorni muzičar u gotovo svim važnijim hrvatskim kulturnim centrima te u desetak europskih zemalja, SAD-u, Meksiku i Kini. Tijekom posljednjih godina razvio je obimnu koncertnu djelatnost u sferi komorne glazbe, surađujući pritom u prvom redu s mnogim istaknutim hrvatskim pjevačima. Također, suosnivač je Riječkog klavirskog trija, u svojstvu umjetničkog suradnika sudjelovao je u nebrojenim koncertnim i scenskim produkcijama, na majstorskim tečajevima istaknutih umjetnika, kao i službeni pijanist na međunarodnim natjecanjima te 2017. godine postaje prvi stalni pijanist Zagrebačke filharmonije.

Od 2009. godine stalno je zaposlen na riječkom područnom odsjeku Muzičke akademije Zagreb, isprva kao umjetnički suradnik na pjevačkom, a zatim i kao profesor na klavirskom odsjeku. Od 2014. godine predaje na matičnoj instituciji Akademije u Zagrebu, gdje je nedavno izabran u zvanje docenta.Koncert ovih sjajnih glazbenika bio je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, piše Grad Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!