KUHALI I BOGRAČ

FOTO Dani kruha i zahvale ispunili Trg Slobode u Prelogu

Cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača

Turistička zajednica Grada Preloga, u sklopu 23. Tjedna župnog Caritasa, organizirala je Dane kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga. Dani kruha održani su, u subotu, 6. listopada, na prepunom Trgu Slobode u Prelogu.

>> Dani kruha i zahvale u Prelogu uz degustaciju i kuhanje kotlića

Cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našeg kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača, uz sudjelovanje škola, udruga te poljoprivrednih proizvođača našega kraja. I ove godine održalo se kuhanje bograča u kotliću, gdje su se uključile brojne udruge s područja Preloga: DVD Prelog, NK Naprijed Cirkovljan, Nautički klub Labud, Udruga Laganini, Društvo osoba s invaliditetom Međimurske županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Ogranak Prelog te NK Mladost Komet Prelog.

Svojim su se specijalitetima pridružili i gosti iz mađarskog Sumartona, članovi KUD Sumarton. Među brojnim udrugama i poljoprivrednim gospodarstvima, svoje su mjesto našli i učenici osnovnih škola iz Draškovca i Preloga te Srednje škole Prelog. Za glazbeni se dio Dana kruha i zahvale pobrinuo glazbeni sastav El Combo.

Danima kruha i zahvale priključio se i Oldtimer klub Classic Prelog, organizacijom izložbe oldtimer automobila. Na trgu je održana igraonica za djecu “Tepih u gradu”, koju je u suradnji sa udrugom MURID, organiziralo Društvo Naša djeca Prelog, čime je obilježen završetak Dječjeg tjedna.
Trgom u Prelogu prošetao je i ministar gospodarstva Darko Horvat, uz gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, njegovog zamjenika Zdravka Kvakana te predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga Đuru Ujlakija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije