HAPPY BIKE

FOTO Prvi Međunarodni dječji biciklistički kamp u Prelogu bilježi rekordan odaziv

Radionica je pokrenuta je s ciljem da se što veći broj djece uključi u biciklizam

U utorak, 28. kolovoza na terenima Sportsko-rekreativnog centra DG sport Prelog službeno je otvoren prvi Međunarodni dječji biciklistički kamp u sklopu europskog projekta Happy bike – ‘Unlimited bicycle experience along the Mura and Drava rivers’.

Biciklistički kamp održava se već sedmu godinu zaredom, no ovo je prvi takav na međunarodnoj razini gdje u radionici, osim gostiju iz Ludbrega, sudjeluju i biciklisti iz Mađarske. – Radionica je pokrenuta je s ciljem da se što veći broj djece uključi u biciklizam. Želimo educirati sve polaznike o sigurnom sudjelovanju u prometu te poboljšati njihove vozačke sposobnosti. – rekao je voditelj dječjeg biciklističkog kampa Vladimir Belić.

Ove godine broj prijava dvostruko je veći od prošlogodišnjeg. Čak šezdeset i pet polaznika u dobi od četiri do četrnaest godina bit će podijeljeni u dvije skupine. Prvu čine djeca od četiri do devet godina, dok su u drugoj djeca od devet do četrnaest godina.

Kamp uključuje razne biciklističke poligone, radionice na temu biciklizma, izlet biciklima za djecu iznad devet godina, predavanje kontakt policajca, osvježenje i ručak, a traje do 30. kolovoza od 9 do 18 sati.

Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek koji je napomenuo kako je rad s mladima, prometna kultura te briga o zdravlju nužna, stoga vjeruje kako će ovaj projekt imati vrlo dobar odjek. Suradnju Grada Preloga i susjedne Mađarske pohvalio je programski menadžer iz Budimpešte András Tálos, koji kaže kako je ona odlična već duži niz godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije