Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Ljetne radionice okupile brojne znatiželjne polaznike
Studio VIPRO

PRELOG

FOTO Ljetne radionice okupile brojne znatiželjne polaznike

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga su i ovog ljeta održane zanimljive ljetne radionice

Radionice su okupile brojne znatiželjne polaznike, starosti od šest do petnaest godina. Radionice su se održavale četvrtkom u 10 sati, od kraja mjeseca lipnja do sredine kolovoza, u prostorijama Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Prva na rasporedu bila je „Etno radionica“, održana u sklopu manifestacije LegenDra II., na kojoj su polaznici mogli naučiti ponešto o životu prije 100 i više godina u Međimurju. Vezano uz izložbu „Rimskim putevima kroz donje Međimurje“ održana je radionica „Rimski nalazi“. Na radionici su se polaznici upoznali s arheologijom i njezinim značajem te su čak i sami postali arheolozi i pokušali spojiti improvizirane rimske ostatke u obliku vaze.

Ljetne radionice okupile brojne znatiželjne polaznike Fotogalerija

„Selfie na meksički način“ bila je radionica koja je povezala umjetnička ostvarenja meksičke slikarice Fride Kahlo i modernu tehnologiju. Selfie je nezaobilazan u današnje doba, stoga je svaki polaznik radionice napravio svoj selfie i ukrasio ga detaljima koji su prepoznatljivi na slikama Fride Kahlo, primjerice njezine specifične spojene obrve, cvijeće u kosi, i sl.

S bocama koje se uobičajeno bacaju u smeće napravljena su malena remek djela na radionici „Kad plastična boca postane umjetničko djelo“. Tu su se našli oblici poput svemirske rakete, vaze, robota i ostalog. Prelošku kulu je bila oživljena u stiroporu te su se polaznici uvjerili da njezina gradnja nije bila laka. 

Na posljednjoj radionici ovog ljeta, polaznici su zaigrali društvenu igru Čovječe ne ljuti se gdje su oni sami bili figurice u igri. Sve radionice su bile besplatne, a materijale za rad je osigurao Muzej Croata insulanus Grada Preloga.

Premda su radionice završile, Muzej nudi nekoliko zanimljivih sadržaja kroz koje je moguće svakodnevno kreativno izražavanje. Nakon razgleda stalnog postava na raspolaganju je igra Memory koja se odnosi na slike izložene u Muzeju. Igrom Memory može se obnoviti znanje o stalnom postavu.

U stalni postav smješten je kutak za predah od razgledavanja, za najmlađe posjetitelje. Tu se nalaze interaktivne stolice uz koje svako dijete može biti umjetnik. Stolice se boje flomasterima i imaju tisuće oblika na navlaci, donosi Grad Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!