Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
Prelog obilježava dan zaštitnika Župe sv. Jakoba, na Marini konjički turnir, u centru koncert obitelji Rucner
Matija Habljak/PIXSELL

ZANIMLJIVA DOGAĐANJA

Prelog obilježava dan zaštitnika Župe sv. Jakoba, na Marini konjički turnir, u centru koncert obitelji Rucner

Sportsko rekreacijska zona Marina Prelog ugostit će konjički turnir u preponskom jahanju

Sportsko rekreacijska zona Marina Prelog ugostit će konjički turnir u preponskom jahanju. Turistička zajednica Grada Preloga, u suradnji sa Hrvatskim konjičkim savezom organizira Kup Grada Preloga u preponskom jahanju. Ovo je prvi takav turnir na području Grada Preloga, a cilj je promovirati konjički sport na području Preloga te ovog dijela Međimurske županije.

Turnir u preponskom jahanju održat će se na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu. U sklopu turnira održat će se utakmice s preponama različitih visina do 1,20 metara. Na samom natjecanju očekuju se natjecatelji iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja Hrvatske i Mađarske. Turnir, prvi ovakve vrste na području Grada Preloga održat će se u nedjelju 22. srpnja 2018. godine.

Obitelj Rucner obitelj je uglednih klasičnih glazbenika, iz koje je izrasla i današnja svjetska zvijezda Ana Rucner. Majka Snježana solo je violončelistica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a otac Dragan je solo violist u Zagrebačkoj filharmoniji. Brat Mario također je violist. Godine 1998., Snježana i Dragan zajedno osnivaju sada već svjetski poznat i renomiran gudački Kvartet Rucner. Koncert će se u Prelogu održati u utorak, 24. srpnja 2018. godine, uoči blagdana sv. Jakoba, popularnog Jakoplja, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Početak je u 20,30 sati.

Prelog obilježava dan zaštitnika Župe sv. Jakoba Prelog, u srijedu 25. srpnja 2018. godine. Duhovna priprema za proslavu blagdana „zaštitnika župe priločke“ trajat će od nedjelje, 22. srpnja do utorka 24. srpnja, a u svakodnevim misnim slavljima sudjelovat će Pjevački zbor Grada Preloga, Vokalno instrumentalni sastav Agnus te Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Sam blagdan sv. Jakoba posebno će se slaviti centralnim misnim slavljem u 10,30, a misu će povodom 35 godina svećeništva predvoditi „priločki sin“ Josip Ružman.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!