PODUZETNIČKI CENTAR

Potpisani ugovori za izgradnju Poduzetničkog centra Prelog

- Poduzetnički centar dat će sigurno novi zamah gospodarstvu Preloga, ali nadam se i usmjeriti naše gospodarstvu prema visokim tehnologijama, prema potrebi za stručnim kadrom kojeg želimo zadržati u Prelogu - rekao je gradonačelnik Kolarek

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga održana je konferencija za novinare gdje je predstavljen tijek projekta ‘Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje Poduzetničkog centra’. U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom ‘Razvoj poslovne infrastrukture’, Gradu Prelogu odoboreno je financiranje projekta pod nazivom  nazivom ‘Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra’.

U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. U sklopu konferencije za novinare potpisani su Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji Poduzetničkog centra Prelog s tvrtkom Izgradnja d.o.o. Domašinec, vrijednosti 13.132.681,25 kuna sa PDV – om i Ugovor o stručnom nadzoru nad radovima na izgradnji Poduzetničkog centra Prelog, s tvrtkom Opće građevinsko poduzeće d.o.o. iz Preloga, u vrijednosti 180.000,00 kuna sa PDV – om.

Projekt je predstavila voditeljica Projektnog tima Grda Preloga te pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović, uz Zvonimira Grabanta, koordinatora aktivnosti u projektu. Predstavljene su i internet stranice Poduzetničkog centra Prelog, kao i logo PCP Prelog. Ugovore su potpisali Zvonimir Ovčar (Izgradnja d.o.o.) te Ivan Balog (OGP d.o.o.) i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istakao:

‘Moram se zahvaliti ministarstvu gospodarstva te posebno ministru Darku Horvatu, koji nam zaista na pravi način otvara sva potrebna vrata u Zagrebu. Moram se zahvaliti partnerima na ovom projektu izgradnje Poduzetničkog centra  Prelog Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje Čakovec i Pučkom otvorenom učilištu Čakovec. Zahvaljujem se i izvođačima radova i reći ću da da ćemo i u svim ostalim projektima pokušati uključiti naše, domaće izvođače.

Zahvaljujem se naravno i svim zaposlenicima gradske uprave, a posebno našem projektnom timu koji je odradio i ovu zahtjevnu zadaću. Poduzetnički centar dat će sigurno novi zamah gospodarstvu Preloga, ali nadam se i usmjeriti naše gospodarstvu prema visokim tehnologijama, prema potrebi za stručnim kadrom, kako bi i one naše mlade sugrađane, danas studente i učenike, sutra vrhunske stručnjake, zadržali u Prelogu’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije