FOTOGALERIJA

Vatrogasci Cirkovljana već 130 godina u službi humanosti

Uz edukaciju mladih članova i pomladka, društvo je radilo i na modernizaciji i nabavi za rad potrebne opreme

Proteklog vikenda Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkovljan proslavilo je vrijednu obljetnicu, 130 godina svoga postojanja. U petak je služena sveta misa u crkvi sv. Lovre u Cirkovljanu te su položeni cvijeće i svijeće na mjesnom groblju u Cirkovljanu.

Petak je bio rezerviran i za svečanu sjednicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan, dok je centralna svečanost održana u subotnjim, poslijepodnevnim satima. U subotnjem slavlju sudjelovala su brojna vatrogasna prijateljska društva, a svojim su dolaskom dvodnevnu proslavu uveličali i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, predstavnici Mjesnog odbora Cirkovljan te predstavnici Vatrogasne zajednice Međimurske županije te Vatrogasne zajednice Grada Preloga.

Kako je istaknuto, Dobrovoljno vatrogasno društvo Cirkovljan osnovao je 8. prosinca 1888. godine Ivan Mikec. Godine 2013. mjesto predsjednika Društva zauzima Alojz Režek, zapovjednik postaje Zvonko Gašparić, a tajnikom se imenuje Božidar Vadlja. U ovoj postavi DVD Cirkovljan djeluje i danas.

Prošlo je 10 godina od posljednjeg velikog jubileja, a te su godine obilježene ulaskom mladih snaga koje stječu osnovnu i naprednu edukaciju i u koje se polaže budućnost DVD-a Cirkovljan. Uz edukaciju mladih članova i pomladka, društvo je radilo i na modernizaciji i nabavi za rad potrebne opreme.

Tako je 2009. godine u Ford vozilo ugrađen visokotlačni sklop s jednom brzom navalom, nabavljene su nove usisne i tlačne cijevi, novih 10 kaciga, a prije nekoliko dana nabavljeno je i prvo od ukupno dva odjela za ulazak u vatru u kompletu s čizmama, kacigom i rukavicama i aparatom za zaštitu dišnih organa.

Naglašeno je kako su gotovo svi članovi obučeni u nove svečane odore. Društvo danas broji 63 članova, od toga 29 ispitanih vatrogasaca, 13 vatrogasaca 1. klase, 8 dočasnika, 8 dočasnika 1. klase, 2 časnika i 3 časnika prve klase.

Predsjednik DVD-a Cirkovljan Alojz Režek podijelio je zahvalnice i priznanja svima onima koji su predano radili unutar DVD-a Cirkovljan, a podjeljene su i zahvalnice institucijama i tvrtkama koja su pomogla radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije