Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PROJEKTNA DOKUMENTACIJA Prelog dobiva Interpretacijski centar

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA Prelog dobiva Interpretacijski centar

Grad Prelog raste i razvija se, a projekt koji tek započinje svoju priču jest projekt Interpretacijskog centra Prelog. Radi se o budućoj adaptaciji zgrade u Ulici Kralja Zvonimira, gdje je danas sjedište Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o.

Cilj projekta je adaptacija prostora zgrade u inovativan interpretacijski centar. Potrebno je naglasiti kako se radi o važnom lokalnom razvojnom projektu koji ima za cilj na jedan kvalitetan način iskoristiti i adaptirati prostor površine ukupno 694,32 metara kvadratnih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon izrade projektno-tehničke  dokumentacije projekt će se prijaviti na neke od europskih strukturnih i investicijskih fondova. Vrijednost izrade projektno-tehničke dokumetacije iznosi 566.599,63 kuna.

Dobiveni iznos iz ovog programa jest 400.000,00 kuna, što čini 70% ukupne vrijednosti projekta. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je projekt Interpretacijski centar Prelog za sufinanciranje prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. 

Ugovor o sufinanciranju projekta potpisao je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ukupno je Međimurskoj županiji u ovoj mjeri dodjeljeno 3.100.000,00 kuna za ukupno 15 projekata. Vezano uz Grad Prelog, Međimurska županija potpisala je Ugovor o financiranju izrade projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije Srednje škole Prelog, u vrijednosti od 700.000,00 kuna.

Ugovori o dodjeli sredstava potpisani su u srijedu, 23. svibnja 2018. godine, u zagrebačkom Hotelu Panorama. Svim se prisutnim županima, gradonačelnicima i načelnicima obratila i ministrica Gabrijela Žalac.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!