Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
PRELOG Stiglo 6,7 milijuna kuna, kreće uređenje Dječjeg vrtića Fijolica

PRELOG Stiglo 6,7 milijuna kuna, kreće uređenje Dječjeg vrtića Fijolica

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, potpisao je, u srijedu 24. svibnja, Ugovor o financiranju za operaciju 7.4.1., Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.  

Grad Prelog dugo je očekivao rezultate prijave na ovaj natječaj, gdje je prijavljen projekt pod nazivom "Rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Prelogu." Radi se o natječaju kojeg se dugo iščekivalo i temeljito se pripremalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovni cilj projekta je rekonstrukcija i proširenje postojeće zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Prelogu koja se sastoji od dogradnje, nadogradnje i adaptacije. Realizacijom projekta povećat će se prostor za potrebe kvalitetnog odvijanja programa predškolskog odgoja što je primarna potreba a pogotovo vezano uz povećanja broja djece i skupina, kao i prilagođavanje uvjeta državnom pedagoškom standardu.

Ukupna vrijednost projekta je 9.281.664,14 kn, dok se preko navedenog programa osigurava potpora u vrijednosti od 6.703.200,00 kn. Svim su se nazočnima prilikom potpisivanja ugovora, obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske Tomislav Tolušić, kao i Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek istakao je veliko zadovoljstvo. No, veliki broj odobrenih projekata trebat će i odraditi, tako da gradsku upravu očekuje veliki posao u sljedećim mjesecima.

Upita za Dječji vrtić Fijolica i eventualno preseljenje djece tijekom radova ima puno. Najavljeno je da će se već ljetni mjeseci iskoristiti za preseljenje većeg dijela polaznika Dječjeg vrtića Fijolica u prostore Osnovne škole Prelog.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!