Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Obilježeno devet desetljeća DVD-a Oporovec

FOTO Obilježeno devet desetljeća DVD-a Oporovec

U subotu, 2. lipnja, devedeset godina postojanja i djelovanja obilježilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Oporovec. Proslava je započela postrojavanjem i formiranjem svečane povorke ispred Doma kulture u Oporovcu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Oporovec osnovano je 1928. godine, a izvješće o devedeset godina društva pročitao je zapovjednik Mario Kočiš. Sve je nazočne na početku proslave ove vrijedne obljetnice pozdravio predsjednik DVD-a Oporovec Ivan Mihoci.

Proslavu su svojom nazočnošću pozdravili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, predsjednik Mjesnog odbora Oporovec Damir Dominić, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije Andreas Lisjak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec te predstavnici brojnih prijateljskih društava iz Kotoribe, Donje Dubrave, Svete Marije, Sonjeg Mihaljevca, Čukovca, Draškovca, Cirkovljana, Preloga, Struge, Donjeg Kraljevca, Goričana i Palinovca.

Pokrovitelji proslave bili su Grad Prelog te tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Svim onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji proslave te svim onima koji su utkali sio sebe u rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oporovec dodjeljena su priznanja i zahvalnice, a nakon svečanog dijela uslijedilo je druženje uz tradicionalnu, veselu vatrogasnu zabavu. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!