HAPPY BIKE Izgradnja biciklističkih ruta koje će spajati tri županije

U Gradskoj kavani Lovac u Prelogu održana je prva radionica projekta Happy Bike. Happy bike ‘Unlimited bicycle expereience along the Mura and Drava rivers’, europski je projekt, a radionica je održana u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine.

Projekt je predstavio voditelj projekta Miroslav Hržić, a sve je na početku pozdravio i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija.

Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko-mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Happy Bike je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. U sklopu radionice održano je nekoliko zanimljivih, tematskih predavanja.

Tako je o biciklističkim rutama kroz Međimurje, razvoju cikloturizma, kao i o cijeloj turističkoj ponudi Međimurske županije govorio Rudi Grula, iz Turističke zajednice Međimurske županije.

O sigurnosti biciklista na cestama, govorila je Irena Branović, iz Policijske uprave međimurske, a o događanjima u organizaciji biciklističkih udruga s područja Preloga, govorili su predstavnici Udruge Laganini te Biciklističkog kluba Prelog.

Sudionici radionica posjetili su i trgovine biciklističkom opremom u Prelogu, gdje im je predstavljena ponuda i noviteti iz svijeta bicikala i biciklističke opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije