Prelog: U planu proširenje zona i otvaranje novih radnih mjesta

Industrijske zone na području Grada Preloga poprilično su popunjene, točnije industrijska zona Sjever popunjena je 95 posto, saznali smo od gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka i njegovog zamjenika Zdravka Kvakana.

– Pregovori s potencijalnim investitorom su u tijeku, tako da bi do kraja godine prodaja i tih preostalih pet posto trebala biti zaključena. Sad nam je aktualna industrijska zona Istok u kojoj planiramo proširenje zbog interesa Hilding Andersa. Grad Prelog će izići u susret s promjenama prostornog plana.

Njima je potrebno ukupno 2000 kvadrata, gdje će krenuti s gradnjom hale i širenjem poslovanja te pripojenju tog dijela poduzeću. Ono što očekujemo da se riješi što brže je zahtjev za proširenje industrijske zone Sjever jer interesa ima i moramo planirati u budućnost i stvarati prostor za daljnje industrijsko širenje Grada Preloga, rekao je Kvakan.

U fazi je projektiranja širenje industrijske zone Sjever za potrebe LPT-a, što bi trebalo biti gotovo do kraja godine, tako da bi LPT sve čestice mogao objediniti i krenuti u projektiranja proširenja proizvodnje. Nakon proširenja zone Sjever, industrijska zona bi se prostirala na 50 hektara, priključiva na zaobilaznicu koja je ključna u svemu tome, pojasnio je Kolarek.

U iduće tri godine stotinjak novih radnih mjesta u LPT-u

– Što se tiče proširenja LPT-a, prvi plan je izgraditi 15 tisuća kvadrata proizvodnog dijela, gdje će se tokom iduće godine raditi na projektiranju, a gdje bi se u naredne dvije do tri godine stvorilo stotinjak novih radnih mjesta, najavio je zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Grad Prelog i dalje pokazuje svoj “forte” koji se odnosi na razvoju gospodarstva, privlačenju domaćeg i stranog kapitala i zapošljavanju ljudi.

Stupanj nezaposlenosti na području Grada Preloga je niski, ali je dvojac svjestan problema nezaposlenosti visokoobrazovane snage, o čemu intenzivno promišlja kako i na koji način i njima osigurati radna mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije