FOTO: Puhački orkestri oduševili Preložane!

>> FOTO: Puhački orkestri oduševili Preložane!

Za kraj blagdanskog vremena Preložani su uživali u Božićno – novogodišnjem koncertu Puhačkog orkestra Grada Preloga, a njihovi gosti bili su članovi Puhačkog orkestra Općine Domašinec. Koncert je održan u prepunom Domu kulture, u utorak, 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja, javlja Prelog.hr.

Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je u studenom 2013. godine, i to na zajedničku inicijativu Grada Preloga i Doma kulture Prelog. Sam je Prelog nekada, naime, zahvaljujući orkestru limene glazbe preloškog DVD-a, u svijetu limene glazbe na području donjeg Međimurja kotirao vrlo visoko.

Inicijativa osnivanja današnjeg orkestra htjela je ponovno oživjeti tu tradiciju. Orkestar ukupno broji 42 aktivna člana djece, a vodi ga profesor Igor Hrustek. U prošloj 2014. godini mladi članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga imali su 18 nastupa. Predsjednica Puhačkog orkestra Grada Preloga je Kristina Kolarek. Gosti iz Domašinca predstavili su se odličnim nastupom. I oni su jedan od mlađih orkestara na području naše županije, a vodi ih profesor Tihomir Cvrtila.

U glazbenom programu bilo je mjesta za božićne pjesme, tradicionalne međimurske pjesme te obrade poznatih svjetskih glazbenih hitova. Koncertu su, uz brojne građane, nazočili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Svim mladim glazbenicima, njihovim roditeljima, voditeljima orkestara te sponzorima zahvalila je predsjednica Puhačkog orkestra Kristina Kolarek uputivši dobre želje za Božić i Novu godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije