FOTO: Priča o dječaku Nikoli Tesli u KIČ Prelog

>> FOTO: Priča o dječaku Nikoli Tesli u KIČ Prelog

Zbog velikog broja upita zainteresiranih, multimedijalna izložba o Nikoli Tesli koja je predstavljena povodom Noći muzeja, ostaje u prostorima Knjižnice i čitaonice Grada Preloga do 15. veljače 2015. godine.

U svrhu popularizacije znanosti, povijesti lika i djela Nikole Tesle, te demonstracije nekih njegovih izuma, u Knjižnici su organizirane prigodne radionice za djecu predškolske dobi pod imenom “Priča o dječaku Nikoli Tesli. Djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica posjećivala su Knjižnicu cijelog tjedna (02.02. – 06.02.2015.) kako bi čula priču od dječaku Nikoli Tesli koji je otkrio struju.

Osim priče, predškolci su saznali nešto više o koristima i opasnostima struje, magičnim magnetima i metalnim jajima te o zavojnicama koje sviraju. Djeca su bila vrlo znatiželjna, postavljala su mnoga pitanja knjižničarki te ujedno davala originalne i vrlo zanimljive odgovore na njezina pitanja vezana za pokuse koje se imali prilike vidjeti u Knjižnici.

Nakon priče, pokusa i multimedijske prezentacije, djeca su izrađivala i bojila slagalicu s likom Nikole Tesle koju su ponijela u vrtić. Ova kreativna književno – znanstvena aktivnost trajala je 45 minuta, održana je ukupno pet puta, a posjetilo ju je više od 90 predškolaca.

Radionice su se izvodile u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi” sa svrhom poticanja čitanja te približavanja prostora i usluga Knjižnice i čitaonice Grada Preloga svim korisničkim skupinama, počevši od onih najmlađih. Ova radionica još je jedan atraktivan i kvalitetan proizvod odlične suradnje između Knjižnice i Vrtića koji intenzivno zajednički rade na popularizaciji knjige, čitanja i učenja kroz igru i raznolike teme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije